[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》

1001 回覆
183 Like 11 Dislike
究竟Jessie係蘭桂坊會有咩奇遇呢

一個34E打扮過嘅女仔去蘭桂坊...九成九會有仔撩

就係唔知Jessie係呢一刻會唔會放縱自己嚟到「報復」James

...我唔覺得佢會咁做
可能比仔撩到 之後發覺自己有大把本錢 開始享受依個逢場作戲既世界
向左 向右 將身體融入依個節奏
都有可能
但係如果首歌係貼士,即係話就算Jessie點樣享受都好 個心都係離唔開James
去開心要落老蘭識人都痴撚線
利伸唔係屌樓主
究竟Jessie係蘭桂坊會有咩奇遇呢

佢會醉咗係度
然後有個好男人見到佢一個女仔咁醉
係隔離陪到佢醒
佢醒咗之後問可唔可以送佢返屋企
因為擔心佢醉有危險
然後個好男人開始追佢
最後佢哋一齊
畢業之後同個好男人結婚
至於James食屎啦
臭雞就無人要孤獨終老
樓主加油

我細妹同佢老公係係New York 一間bar 度識
其中一個原因
出文未
哇,好Sweet嘅故事好想回覆你但又唔想劇透
夜場真係識到真愛
期待
開新post 啦
日日追故
唔知呢
外國同香港有啲唔同掛?
我細妹老公係白人
而我識得幾個白人couple都係喺bar識返嚟
我唔捨得,難得有咁多正評,最近都有因為唔想咁快開新PO覆少咗你地依家諗緊新嗰Part究竟應該Po係到定開新PO
第十四章(4)

回到蘭桂坊街頭,Michelle拉著Jessie和Bonnie走到7-11,買了枝可樂和Vodka。

「哇,你成枝隊呀?」Jessie驚訝得瞪大眼,眼睛都幾乎要跌出來。

「都可以嘅,我係驚你唔得,所以先買咗枝可樂咋。」Michelle倒了點可樂到坑渠裏,然後把Vodka倒進可樂樽裏,遞到Jessie手上。

「哇,你做埋Bartender嗰份,好犀利!」

「你拍多幾次拖,你都會學識。」Michelle把可樂樽遞到Jessie手上。
Jessie試了一口,還未習慣這濃濃的酒精味,喝得眉頭都皺了起來,馬上可樂樽遞回給Michelle。

「哈哈,你飲慣咗就會追住話好飲架啦。」Michelle說完便喝了一大口。

這時,Bonnie突然覺得肚子有點餓,便拉著Jessie和Michelle去到一間串燒店買了兩串串燒吃。

「其實你同你條仔點散架?」Michelle咬著牛肉串燒問道。

唔係呀嘛,連佢我都知我分咗手,究竟係邊個講出去架?Jessie感覺全世界都應該知道了她秘密的感覺,讓她感到非常不安。

「一腳搭兩船,係咪!?」Jessie還未說,Bonnie便已說了出來,「其實我今日無聊Stalk過你IG估出黎,我有無估錯?」

Jessie見眼秘密都已不是秘密了,Michelle又早已說了她的故事,便也坦白地把整個故事如盤托出。

「咁衰?有個咁好嘅HKU女朋友唔要,要個比人飛嘅女仔?個女仔叫咩名?我幫你唱衰佢!」Michelle狠狠地咬了一口雞肉串說道。

「可能你掛住傷心無留意到,Michelle同Kelvin分手嗰陣,成個宿都知佢地分手,嗰個女仔仲依兩日仲Quit埋宿添,所以話千祈唔好激嬲女人。」Bonnie說。

「err……算啦,廢事啦。」向來低調的Jessie實在不想把事情搞大,免得自己成了別人茶餘飯後的話題。

「咁又唔係咁講呀,你咁傷心,點可以比佢地過得好過你!」Michelle竟然比Jessie還要生氣,「唔緊要,依家搵人唔似得以前,碌多兩下IG、FB,搵下D Follower呀,Common Friends呀就咩都會搵到晒!」

「算啦,算啦⋯⋯」Jessie開始後悔跟了這兩個女人來這鬼地方。

沒想到,一串串燒都沒吃完的時間,Michelle和Bonnie已找到了。

「欸,我搵到啦,Public架喎,係咪依個?哇最新嗰個Post擺明宣示主權喎,仲有句Caption⋯⋯」Michelle把手機遞到Jessie和Bonnie面前。
想睇
繼續啊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞