最近網上興起改cmos filter

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?
收到wind

有部A7r2 比人改Filter整壞左防震module
問緊個師傅叫佢氹個壽頭睇下係咪改過CCF

用乜鏡, 肯定係支鏡既問題!

利申:曲

可能係鏡筒移位

支鏡分分中係呀sir自己改

啱呀,之後瀨數
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?

想改薄菲林
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?

想改薄菲林

聽講菲林改用nitrate base發色會靚d,可用iso又高d
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?

想改薄菲林

聽講菲林改用nitrate base發色會靚d,可用iso又高d

手動鏡對焦會唔會好左?
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?

想改薄菲林

手動鏡對焦會唔會好左?

柔焦鏡會sharp 左
連其他姓葉嘅師傅都遭殃

收到wind

有部A7r2 比人改Filter整壞左防震module
問緊個師傅叫佢氹個壽頭睇下係咪改過CCF

求Source

兩組野一齊換要幾錢

防震可以單獨換, A7ii, A7r2, A7sii 係用同一組防震
但如果返廠搞, 係要成粒sensor 換

換走埋CCF

再改ccf, 再壞防震, 再返廠, 無限loop
唔比upload相真係點都解唔通
唔通人地可以經張jpeg逆向解拆到佢勁到專利都唔駛既CCF技術

不過都係信者失救啦

佢仲可以點回先,騙局破踢穿,咪唯有繼續硬食
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?

想改薄菲林

手動鏡對焦會唔會好左?

柔焦鏡會sharp 左

iso100菲林偷薄佢轉成iso1600 應ok?

身有屎, 真係好又獨家, 怕咩人做 ab test攞file比較
真係好的話, 即係有人幫佢大賣廣告, 何樂而不為, 而家反而更加此地無銀

條友錯哂

一定係辣椒油架?
倒瀉胡椒粉唔得既?
(連登仔一向食野好小心,好似係)

我仲係唔知道有幾多機放出二手市場?
究竟賣家有冇說明?
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?

想改薄菲林

手動鏡對焦會唔會好左?

柔焦鏡會sharp 左

用家回應改簿之後可用感光範圍extend到25-6400
有冇興趣改?
想換角膜
有眼鏡業朋友幫幫手嘛?

想改薄菲林

手動鏡對焦會唔會好左?

柔焦鏡會sharp 左

有冇興趣改?

拎筒color plus 可唔可以改到portra 咁

想改薄菲林

手動鏡對焦會唔會好左?

柔焦鏡會sharp 左

有冇興趣改?

拎筒color plus 可唔可以改到portra 咁

當然可以
不過測試完底片唔可以帶走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞