最近網上興起改cmos filter

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
同積木車有異曲同工之處
放件垃圾出嚟 人地奶咗野就鬧人買二手

影響咗個市場,冇人敢買二手機,對一手、二手玩家都有影響。

買一手嘅,冇人接你二手嘅話,你又頂到幾多部新嘢。

有錢冇所謂架佢地
同積木車有異曲同工之處

唔洗多:你睇佢share d“生意“:放左10架nikon10架sony出來咁夠未?

估唔到香港相機市場搞到連支那都不如。
同積木車有異曲同工之處

影響咗個市場,冇人敢買二手機,對一手、二手玩家都有影響。

買一手嘅,冇人接你二手嘅話,你又頂到幾多部新嘢。

有錢冇所謂架佢地

問題就響呢度,其實我又唔信佢哋會唔放,有錢買機玩,最後又有幾多部放入箱珍藏?就係啲仆街放出嚟又唔出聲話改咗機。

而家有呢個post,我有啲攝影 group朋友都提過呢個問題,但成個二手市場出現影響,都可能係以後發生嘅事。

正如我前面鳩諗:

這些機,根本係會放返出來,事實上功能上有問題既相機根本冇保留價值。

鏡頭改過,不成文大家都會說明(因為睇到嘛),願者上釣。

相機,有心想“正常市場價格“放,這種“故障“點會話你知?商場地鐵站室內光綫已經唔容易check,新手/學生咁點?個個都係高手?點check?

即使二手相機舖亦未必有識既人檢查到,前面解釋過。

放賣咁既相機,冇同下一手消費者講,係行騙,一定係罪行。

乜野叫做“買得二手就預左“?
預左買二手就要俾人呃?

我前面解釋過佢洗衣機歪論,完全兩回事!咁樣做打手既假a/c,唔係為左呃人係乜?

第日新手想買二手相機?iphone, samsung, LG... “相對“比較安全之餘,相機仲有電話/上網功能添。(咁諗好過d)

“可能係以後發生嘅事“:唔係危言聳聽…… 宜家先爆單野出來姐,咁二手市場上宜家有冇乜撚野sir d佳作?

我唔知道。

班友圍爐圍得好好笑
仲要係圍住督屎

但是發現係屎之後俾其他人食喎
搵個閒人同水魚買一部機, 再報海關
告得入一單, 佢地成枝旗就收得
搵個閒人同水魚買一部機, 再報海關
告得入一單, 佢地成枝旗就收得

要即場proof 唔係啲狗實話你自己改完老屈佢
好唔好攪佢上報,等蘋果吹一吹,俾攝影界笑下嗰班聞相廢中傻西俾人呃?
好唔好攪佢上報,等蘋果吹一吹,俾攝影界笑下嗰班聞相廢中傻西俾人呃?

係各大小二手店行家入面放下風好過

你係咪識記者先

應該一早收到風
不過驗機又唔易, 又無理由唔收機, 咪大家齊齊買大細
真係睇怕我呢d唔買2手機
但換機果時會賣機既一般用家都會俾呢堆撚屌中坑搞到
依家好怕係香港買二手電子相機,比亞sir 經過手都唔知點算

買左咪知中唔中囉

買咗,無中伏

有喇

有喇

要喇
利申先, 唔識姓葉, 冇去茶記又冇改過機

其實改filter o係老鏡玩家之中有左好耐, 中港台都有不過大多係圍繞A7黎改
http://nkir.myqnapcloud.com/NKIR_Cart/index.php?route=product/product&product_id=85

要講偏色其實台灣mobile01都有人討論過, 岩咪試唔岩咪算囉

呢度講到騙案咁又話要推上報好似誇左少少

其實改filter o係老鏡玩家之中有左好耐, 中港台都有不過大多係圍繞A7黎改
http://nkir.myqnapcloud.com/NKIR_Cart/index.php?route=product/product&product_id=85

要講偏色其實台灣mobile01都有人討論過, 岩咪試唔岩咪算囉

唔係改薄玻璃
Toy Story既Sid
葉sir好似有同星際啲鋪合作 擺佢啲鏡係個度賣
CCF神機唔知有無擺呢

應該一早收到風
不過驗機又唔易, 又無理由唔收機, 咪大家齊齊買大細

post一句“非完美,驗屍官免問“已經隔走左你。
返去先驗,可以話係你改。

唔容易伏擊哩班騙徒。

個重點係流出二手巿場又隱藏改機資訊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞