最近網上興起改cmos filter

1001 回覆
20 Like 2 Dislike

想改薄菲林

聽講菲林改用nitrate base發色會靚d,可用iso又高d

手動鏡對焦會唔會好左?

柔焦鏡會sharp 左

iso100菲林偷薄佢轉成iso1600 應ok?

用家回應改簿之後可用感光範圍extend到25-6400
有冇興趣改?

拎筒color plus 可唔可以改到portra 咁

當然可以
不過測試完底片唔可以帶走

我想改卷業務用,費事咁難嘞:iso 400 改到 1600 ,俾埋個甲乙測試我ok?

00代表一間廠 笑撚死人

大騙子

手動鏡對焦會唔會好左?

柔焦鏡會sharp 左

iso100菲林偷薄佢轉成iso1600 應ok?

用家回應改簿之後可用感光範圍extend到25-6400
有冇興趣改?

拎筒color plus 可唔可以改到portra 咁

當然可以
不過測試完底片唔可以帶走

我想改卷業務用,費事咁難嘞:iso 400 改到 1600 ,俾埋個甲乙測試我ok?

改到iso 3200有8x10質素都得 不過...
已回覆,不能帶走任何底片。隨你點想。

要旋玩triplet petzval咪仲旋

唔啱聽既說話你想唔想聽?

啱啱睇完你d相我發現左啲野
你唔覺得你每次影相都好唔自然既咩
雖然你架係原廠機不過唔夠sharp
老鳳燈光咁多變化
你每次影相就一定AF
尤其係最後果五連婷婷相你每次都攞唔到最好既構圖
除非你克服到呢樣野
如果唔係你無得同我架CCF鬥啊

我覺得佢block得岩喎
唔block人咪有Jacky Ko呢類仆街陷家剷踩人場囉
Block鳩晒啲叛徒熱狗就岩架啦
幾時會有人開FB page「因為CCF, 我以後唔敢買二手機」
幾時會有人開FB page「因為CCF, 我以後唔敢買二手機」

其實二手機多暗病,真係撞手神
我試過東昇買三枝舊鏡
在鋪試OK
返到屋企光圈葉壞對焦環壞
好睇彩數

我試過東昇買三枝舊鏡
在鋪試OK
好睇彩數

但機身耗損唔同蓄意改動

我試過東昇買三枝舊鏡
在鋪試OK
好睇彩數

但機身耗損唔同蓄意改動

原來東昇啲鏡無改既
打手真利害

我試過東昇買三枝舊鏡
在鋪試OK
好睇彩數

但機身耗損唔同蓄意改動

原來東昇啲鏡無改既
打手真利害

明明講緊機, 你自己差開話買鏡
我又唔係眼科或者腦科, 好難幫師兄你喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞