最近網上興起改cmos filter

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
螺絲都唔搵個盆仔裝住, 高手真係高手
我聽到喊聲

屌你老味,咁改法
改下改下成個二手市場充斥住呢d機
我聽到喊聲

屌你老味,咁改法

二手以後要買日拍
我聽到喊聲

屌你老味,咁改法

二手以後要買日拍

買二手leica要去廠check完火漆有無事先deal
我聽到喊聲

屌你老味,咁改法

二手以後要買日拍

真個喎
改機又唔犯法
買到你唔好彩

body一定係買全新

利申:我唔識貨啦好明顯

二手以後要買日拍

你估人地俾唔俾你CHECK完先買?

二手以後要買日拍

好快連假火漆都做埋

二手以後要買日拍

好快連假火漆都做埋

根本連旺角二手店你都唔洗去
邊Q個識咁樣CHECK機?

買到你亦冇得怪人地

條擦鞋仔a/c今次啱喎
驚咪買全新

我覺得冇乜方法可以阻止佢
況且亦真係有唔少人相信佢冠絕全球攝影科技喎

等大鍊綱香港自家獨有LEICA出現
猩掣見Sony5N買500
驚係中伏機
驚係中伏機

驚中伏就返璞歸真, 用返菲林啦
睇你d 乜sir 物sir 點改我筒菲林
條"Sir"搞咁多野,對二手店其實或多或少有些少影響。

當然咁多人買新機,亦未必個個知佢係乜水,
就算真。中伏都未必知既就。

但係當普遍人買二手都問東問西驚賴野,
而,這個"Sir"係事實喎,
佢自己認唔係人地老作喎…

唔通二手相機店店員全部都要識拆機check機先請?

相對地,你放架數碼機出去俾二手店,
個價亦只會西上加西,
因為人地個風險真係大左喎。

以後唔要既數碼機可以直接掉爛佢i或者收藏唔洗放,
除非原價一兩折你都肯放就除外啦。

正呀,快D大鍊綱啦。
驚係中伏機

菲林機照加CCF😍😍😍😍
條"Sir"搞咁多野,對二手店其實或多或少有些少影響。

當然咁多人買新機,亦未必個個知佢係乜水,
就算真。中伏都未必知既就。

但係當普遍人買二手都問東問西驚賴野,
而,這個"Sir"係事實喎,
佢自己認唔係人地老作喎…

唔通二手相機店店員全部都要識拆機check機先請?

相對地,你放架數碼機出去俾二手店,
個價亦只會西上加西,
因為人地個風險真係大左喎。

以後唔要既數碼機可以直接掉爛佢i或者收藏唔洗放,
除非原價一兩折你都肯放就除外啦。

正呀,快D大鍊綱啦。

咁反而有利相機廠
驚係中伏機

唔係呀,係叫呀蛇研法點樣換film base,人哋用棉花做,佢可能又話棉花film base透會度唔夠,搞到部Leica m3對焦慢,又喺唔影響色感層下換啲太空超越無塵濕嘅科技落去
驚係中伏機

唔係呀,係叫呀蛇研法點樣換film base,人哋用棉花做,佢可能又話棉花film base透會度唔夠,搞到部Leica m3對焦慢,又喺唔影響色感層下換啲太空超越無塵濕嘅科技落去

lm 等睇葉蛇係茶記成卷菲林扯出黎改
驚係中伏機

星期四第二日要返工邊有人咁得閒去?

都好,以後攝影台二手post一定冇哂數碼機。
可能係
驚係中伏機

成卷扯出嚟仲要喺茶記
要喺唔影響感光層下換走film base
求下我哋嘅紅太陽葉蛇快啲研發

驚係中伏機

成卷扯出嚟仲要喺茶記
要喺唔影響感光層下換走film base
求下我哋嘅紅太陽葉蛇快啲研發

唔係茶記扯出黎 啲狗點睇到係咪真係有改野...黑房喎, 你話換左層金箔都得架啦
仲要show 比婷婷睇呢
最緊要都係比大家影到相po 上fb
唔係茶記扯出黎 啲狗點睇到係咪真係有改野...黑房喎, 你話換左層金箔都得架啦

婷婷
茶記改機

婷婷

好緊要架

改機要即刻捉個model 試架嘛
唔通個個禮拜四請個model 去茶記食飯呀

最緊要係婷婷一定係個度任影

唔係點儲錢買投影鏡同每週奉獻比葉sir
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞