有間生果鋪發國難財、攞賣口罩名義宣傳

1377 回覆
322 Like 34 Dislike
戶口持有人就肯定唔洗授權既

至於你針對我係街外人有懷疑,唔使經銀行授權呢點
我想講既係唔係每個職員都可以查戶口,係所屬相關部門先有呢個權力,意思姐係佢本身就被銀行授權去做查可疑戶口呢件事,只要有合理懷疑,就可以查,唔需要知會任何人。當然,為左防止職員濫用,銀行本身係有監控部門睇住你check過咩戶口,你check過邊個上面係會知

結論:重點唔係我係咪街外人,亦都唔係我叫佢check佢就會盲目去check,佢自己係要衡量番個商戶最近既行為有否不妥,而係相關部門本身就有權去查有可疑既戶口,同時有監控部門查番你有冇亂查

我唔知巴打你針對我呢樣野有咩用意,我既出發點係唔想騙徒發國難財,可唔可以focus番呢個po本身討論緊既生果鋪行為?
我唔係行內人
但作為街外人睇你講到好似隨便想check就可以搵個fd幫你check到好驚啫
希望compliance自己都守番compliance啦
阻住其他巴打討論講聲唔好意見先
利申:唔識呢間野任何人,發國難財死全家
再次唔好意思阻住大家討論
我初頭唔想長篇大論先簡短咁講
「托朋友check」姐

引起你既恐慌都係因為我講得唔詳細
咁順便希望其他有同樣疑問巴拉打參考番我地所講既野

依個真係頂唔順要貼出黎
竟然on9到將依間19水果店同屈臣氏個啲比
人地個啲係比完錢即刻有口罩拎
李嘉誠有冇昆大家有幾百萬個口罩現貨
到你比完錢先講係期貨呀?
狗屎垃圾都加句「點解唔去鬧7婆」 你間19店配乜?
即係你比人呃完錢 條友叫你鬧佢仲乜鬧林鄭啦 你會點諗?
有幾咁9唔搭8
我唔係行內人
但作為街外人睇你講到好似隨便想check就可以搵個fd幫你check到好驚啫
希望compliance自己都守番compliance啦
阻住其他巴打討論講聲唔好意見先
我初頭唔想長篇大論先簡短咁講
「托朋友check」姐

引起你既恐慌都係因為我講得唔詳細
咁順便希望其他有同樣疑問既巴打參考番我地所講既野
Fb/ig d撚樣呃人幾十萬比到貨都比人拉/拉人凍結戶口
唔係咁無天理比佢走得甩呀
人地wiki 誠哥係賣到無晒貨先比人屌
但佢地係無拖無欠,無欠人任何野
但呢間水果撚樣係唔好話口罩,連半個奶罩都無比一個人仲要連圖都無張
收人錢無貨唔退
兩單野差咁遠都可以混埋一談
唔係打手就真係傳銷信徒黎無得救
估唔到佢地咁
我平時都會幫襯佢地舖頭,仲覺得唔錯
之前因為有親戚真係買到所以呀媽話試下,我又多事走去試下搶
佢嗰次係話抽電話號碼分流,結果個server都頂唔住乜乜乜
一開頭live拖左差唔多半粒定一粒鐘先抽。由呢下已經覺似俾人玩緊
佢抽左一次之後搞左一大輪又話遲啲再算
熄左live當晚好似又無啦啦重開俾人搶
最後都冇理過

過幾日問返親戚叫佢check下口罩防唔防水佢又推三推四話浪費口罩(我有同佢講出門前試)搞到我唔敢再催佢試
兩大武器係十幾間分店同硬膠
老細唔係想昆你係衰太硬膠 所有野都用硬膠洗白
好鬼似個啲殺人犯為左判輕啲扮有精神病
硬膠但係昆錢就咁叻?識得博人嫌煩唔退錢
話佢會走佬就話十幾間分店洗乜走
問題係香港依啲時勢做生意都死左大半
唔好話依啲19不知名店 講到佢依家啲生意好值錢咁
短時間昆大家一筆定係慢慢賣生果好?
岩岩聽左佢幾句直錄
佢話唔會care大家既說話
不過警惕大家小心大家既說話係有法律責任
Hktv個倉比人爆左
佢宜家咁多貨 講出黎咪死硬
up
自己有錯應該主動退返錢比人唔係等人走去退
仲要退完都要道歉話浪費左大家咁多時間
hold左大家咁耐原本買口罩啲應急錢都未同你計返息
依家就退錢好似乞米咁 仲要講到皇恩浩蕩咁撚屌
咁樣都可以不知反省 仲係到恐嚇人 乜人黎架
仲話人地抵毁佢 明明自己一手造成
同佢買口罩慘過乞米 咁耐口罩都未收到
都咁多腦殘粉護主
唔洗出街排咪等下囉
恒生邊間做audit?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞