有間生果鋪發國難財、攞賣口罩名義宣傳

1377 回覆
322 Like 34 Dislike
嘩 咩品牌黎
應該可靠?
佢之前玩直播話做壓力測試,睇下同一時間入網受唔受得住,心諗,賣你就賣啦,點解要直播講,出post唔講得,睇左兩野就算9數,無含笑兩盒thx
我都係佢到訂兩盒cut左做一盒
cut變一盒原因為本身有批泰國貨因為限罩黎唔到香港
老闆唯有係神秘口罩到分啲比泰國單果批人
對某啲人係不理想但叫人人有份,呢個時勢真係無乜所謂
同埋對於有啲人話老闆發國難財我覺得好唔公平
而加買盒口罩難,想要快就要食貴價,唔想貴就要時間成本去訂去排隊
除非有朋友比你而加真係好難正常乜都唔洗付出就買到平口罩因為實在太多人要
而難得老闆拎到大批貨出黎又想人人公平都分到尤其是有follow開佢既人所以先咁多規矩
仲要只係$68蚊一盒50個(就算有伏我都預左因為真係買唔到)
好多安排處理得唔好
但去過排口罩都知道一間鋪賣咁多口罩基本上人地果日唔洗做生意,又要安排人手同本身既客都處理唔到,睇程班長呀布都知,成本賣口罩都要有人屌呢樣果樣
而老闆仲要分左幾日出黎咁多間分店唔做生意比人攞口罩
唔夠錢退貨可能人地未預今日會咁多人去退所以焐夠cash佢fb都有講
薪金租倉鋪租運輸全部係錢你無可能叫人下下平價賣比你
加上而加供應商都坐地起價
藥房成兩千蚊盒你唔去屌
68蚊一盒仲要醫護前線優先長者重病仲唔洗錢淨係想幫香港人你班人走去屌人
想講連登仔真係好難服侍
可能人地安排做得唔好咁你可以去反映 但係到唱衰人黃店人血饅頭可唔可以理解清楚哂先

非打手唔好問我點解知因為我買人口罩會跟規矩追po
果晚我都有睇, 屌你老母話未夠人等多d人先
等到8K幾人又話咁唔得喎, 太多啦 要諗方法減少d人
個網會頂唔住  
同意
可能喺賣生果/口罩同行 講到預謀呃人錢
標題一口咬定間鋪 人血饅頭
呢間真係on撚9
由2盒變1盒再變到抽籤
博你唔去退款食你錢順便幫鋪頭做宣傳
仆街到

可唔可以集體告9佢
幫推
pepe.hk一樣唔可以走
買咗口罩又過要抽籤又咩7
最後搏人唔退錢

啲老人醫護口罩其實都冇人落過袋
扮捐咗屌佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞