有間生果鋪發國難財、攞賣口罩名義宣傳

1377 回覆
322 Like 34 Dislike
其實好簡單,
我地不滿佢既原因唔係貴,邊個唔知宜家買口罩一定貴。

我地不滿佢既原因係佢經常性出爾反爾,講野1999,所有野不論口罩規格定係咪真係分左俾前線長者都係零透明度。

佢成日話O2O理念,賣水果果陣可能work既,宜家賣口罩賣到一鑊粥咁,錢就要人俾左先,貨就遲遲未有,口就講訂好多貨,幾萬幾萬盒,最後又cut呢cut路cut到冇。

4個字:吹多過做

宜家有出口限制係事實,但係咪真係影響到佢?佢本身冇貨既話點限制?或者誇大左貨量?
優先分俾前線重症係好事,絕對要支持,但點證明真係俾左?

當然,呢度唔係法庭,我唔係法官,講野證據前證據後都好攰。但講真如果佢唔係有地鋪,一開始我已經當佢透明。
痴撚線 買$68一盒叫做平野 要預比人呃?
連登仔係咪食炒價食到痴撚咗
賣得呢樣野已經100%confirm,神棍啦
估唔到係南美洲口罩,咁都飛到黎香港
另外佢仲有果個韓國450蚊口罩,仲有1千盒,要2月尾先有,有冇巴打睇得明張證書,好假咁既樣
點樣唔合規則?details?
其實你地唔覺得間野所有野都唔透明架咩
明買明賣 你都俾我睇下咩貨先啦
全部野都齋up 得個價錢係真
佢張證書好流下 google翻譯如下

《藥劑師法》第31條,第42條和《藥品安全條例》第13條第1款等 根據同一規則的第20條第2款和第59條,如上授予許可。
喺Amazon /G-market 買口罩預左有cut單心理準備
可能供唔到貨 就追擊
有貨就話武漢口罩 留名睇苦主
amazon cut單 會快手退錢
你點比錢就點退
邊似你教主 有大肚婆落分店退錢要比人屌
嘩 你拎Amazon同佢比
人地無貨cut單 會直接退返比你
唔似救世主安排混亂 又各種要求留難顧客 我信相星期一會更亂
係教徒眼中
生果教比amazon更加偉大
講真用Amazon呢啲咁成熟既Ecommerce平台黎比較真係。。。好唔適合

你話用香港同樣有地鋪有O2O理念既HKTVmall黎比較會好啲
呢個真
無買 見到有人留言純粹覺得煩過閪

又神秘又乜又物
生果永遠都有相 係口罩就影幾板貨
最不滿係講嘢小學雞,簡單出一篇嘢講清楚退款流程,啲客咪唔煩佢囉,又話人哋係咁問又話人哋唔睇佢啲post..都要睇得明先得㗎
本身有follow 但真係太煩 unfollow咗
平心而論我喺其他網買口罩果d入咗數之後冇都係過番去你個account,點會搞到咁混亂 又唔知record有冇mark清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞