有間生果鋪發國難財、攞賣口罩名義宣傳

1377 回覆
322 Like 34 Dislike
點解FB仲有咁多傻西留言多謝同鼓勵佢?
應該係過左呢個時間只可以落鋪退
唔可以經email..
diu佢呃錢果d人咪退錢囉, 關其他等貨既人咩事, 話唔賣就唔賣係玩臭緊佢自己作為商人個名咋, 本身覺得佢只係on9唔係呃人, 而家咁玩, 覺得佢係黑心商人民唔夠貨同劣貨充, 大不了高價第2度賣,仲搏你d人怕煩唔退款呀, 1個100, 100個都10000啦, 佢果到幾多單呀
明明有pay me fps但又唔比用
唔想晒車錢同口罩出去退
仲要出左去唔知佢夠唔夠現金退
fb搵唔到? 求加
屌我都好撚嬲 痴撚線成日講埋啲火星話
唯一一篇睇得明就無得拎
咩料
仲要人落鋪退款係咪有撚病
我就從來無屌過佢
亦唔知人地屌過佢乜
我追開佢fb 10次有9次都唔知佢講乜

你明唔明有好多人係同我一樣一頭霧水唔知發生咩事
而我地取貨日期亦唔係我地自己揀
我取貨日係佢定 突然間係我前面截左對我地呢班人係好無辜
錢又俾左,而且見佢咁大棚貨同埋有咁多間鋪,我一直都信佢有貨俾我,我先無出去撲口罩
對我地呢班無出過聲,而且個取貨日咁岩係今日之後既人係好唔公平
搵唔到,點入?我依家好撚嬲
都係搵唔到, 之前過個反豬仔group都搵唔到, 會唔會比人report到冇左架?
區諾軒 Au Nok-hin
3分鐘 ·
我好少正面批評人,尤其係自己人,一來我好憂慮自己會因為理解唔到全面嘅情報講錯嘢,二來就算同路人有嘢做得唔好,可能佢都係策略分歧,我冇必要唔鬧民建聯,但走去鬧聲稱自己黃絲的人。
但係 Get Fresh O2O 日本厳選フルーツ専門店,我必須要批評係處理口罩嘅問題上面真係做得好錯。
佢係直播節目聲稱自己同黃絲區議員好熟,係由二月頭開始就開咗好多區叫人訂佢啲口罩,但佢直播講嘅內容都完全唔知佢想點,最起碼冇處理到俾咗錢嘅好多人究竟係二月裏面幾時可以比到口罩。結果去到二月中,今晚就同所有人講比唔到口罩,只能夠喺佢門市做退款。
我盡量都唔會怪責所有努力為香港人搵抗疫物資嘅同路人,但係俾咗虛假嘅期望有所訴求嘅人,係辜負左佢哋嘅願望,如果佢哋唔搵你地,佢哋可能會搵到更加適合嘅人處理佢哋生活嘅所需。
公民社會要達到互相信任真係好困難。要為社會做事嘅人一方面要做一啲唔係自利嘅事,但係都要自覺要做野但係辜負左其他人嘅期望,最後就係被批評為左膠。
咁多年,我寧願真係有把握交到貨,先至話比人聽交到幾多,而唔係比虛假嘅期望求助嘅人。係貨源供應啲乜、訊息嘅傳遞、獲得資金提供貨品種種嘅情況,希望佢哋都明白咁樣做係有好多問題。
對唔住我可能講多咗。不過產生左咁多苦主,我就算呢一刻唔係議員,都必須要出聲。
即係點
我本身應該係廿二號拎係咪無得拎?
之次狂扭屎忽花都唔講喇
拎既咪拎,唔想拎既咪退
都唔明有幾複雜
個老闆drama queen黎個喎
笑死 最後佢終於玩死左自己
見到咁多人屌佢本身都照等$68一盒過幾日拎
依家無端端全cut
即係我又要用個口罩同車錢去退錢

佢係咪見價高轉售出去呀屌
佢依家有貨唔賣,即係囤積居奇,可以點舉報?
應該真係自信太大,亂到仆街,電腦system,人力,人流,退款服務,即存現金問題根本冇好好諗過,係咁發大加野,又話b2b sell,心諗成堆野都未搞,仲得閒狂賣生果,搵下b2b客咁,自視太高,又俾負面feedback影響,結果收皮而回。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞