有間生果鋪發國難財、攞賣口罩名義宣傳

1377 回覆
322 Like 34 Dislike
10號唔係公佈 31號果堆咩
400幾頁excel加有曬訂單編號幾均真wo
佢一直都話要實名登記 親身拎
係有堆人搏幫屋企人拎埋,好似係
9估:係香港依個時勢佢啲店就執,正苦思點樣救盤生意,正值口罩短缺,見咁多乜都冇ig/fb shop都呃到人,心諗自己有14間分店未更易呃人,於是動左歪念頭都想分一杯羹,之後發覺原來呃到咁多錢,比想像中順利,賣幾耐生果先一千萬呀

唔少人就係衰係太睇得起佢所謂14間分店 ,當左係阿信屋級數,太坐定笠六,依個時勢你係老細寧願要幾日就得返黎嘅一千萬定係個啲19店?更何況一千萬仲未夠,仲要應酬大家即係仲未呃夠,幾咁貪得無厭,到呃夠就會即刻關鋪走佬冇仇報,堂堂14間分店老細做直播樣都唔敢露會唔會太搞笑,方便著草呀?
係啊

其實真係好簡單,有就有,冇就冇,我地係要買口罩,唔係想睇show

有就公佈詳情兼交貨,冇就唔該過數退錢,我地冇咁多時間浪費去唱衰一個小商戶
我之前冇係佢舖頭買過野,但今次訂咗兩盒口罩。老實講,佢啲火星文真係好難明,仲要講神秘口罩。但上網次次都搶唔到,就試下,點知又買到。

我希望唔係騙案,到呢刻唯有信咗先,都畀咗錢。同埋咁多人買,我係預咗冇咁快有貨,既然而家佢話到貨,唯有等安排,拎咗貨先知咩事。
呢個咪佢最大問題
覺得自己救世主 逼鳩你跟佢方法同佢玩
屌你 做生意邊係咁做嫁
佢一係就呃人
唔係呃人就想紅 想出位做教主
總之都係立心不良嫁啦
唔係真心幫人
終於有人講 呢間野真係on99 賣個口罩都麻撚柒煩 睇乜鳩直播阿
就算佢今次無呃人都好
我永遠都唔會幫襯佢間野
神神化化咁
但其實呢個係佢責任黎
佢個網頁又無限買 㩒100盒都得
佢講解又唔清唔楚
柒下柒下
咁人地唔知 買錯左 就要踢人走
好野 邪教式銷售手法
佢表達能力真係奇差
明顯想靠口罩救返佢間鋪啦
想紅就一定, 咁先多d教徙買生果, 仲有d $120 抗菌棒

真心幫人唔會咁, 買得一定心急等口罩救命
你老母撚完人一次又一次
成班人口罩未到手已經幫襯左幾次生果
呢個時勢,有口罩賣仲要一盒幾十蚊,半個香港同你狗衝啦,等到確確實實有貨先公佈先安排唔得既,係要人係咁多不確定性既情況下預先付款,諗番當初我缺口罩真係缺到智商都下跌埋
我第一次睇佢d文字已經r晒頭、連係咩口罩都唔講得、所以無落搭
成班淨係夠膽係到屌
無人去佢Facebook 拆穿佢西洋鏡 。

收100個人錢,只需10盒貨,分俾10個,90個唔退錢住,等佢地換水果/俾個假希望下一批會有,拖住先,退錢就凶你會Blacklist !
到有人出聲屌,有買到嘅10個人就會出嚟護主 真係買到㗎,良心店嚟㗎 唔信就死開乜乜柒柒。
都唔係人人可以呃到咁多人 如果唔係有14間分店邊會咁多人比人呃 大家只係集中警戒冇實體店個啲對依啲都好放心
呢個真
有退款拎到錢嘅又幫襯翻佢買生果
而家上去互屌無意思
聽日就見真章啦
佢貨果張圖唔會係全部貨下嘛,一睇就知唔夠幾萬,另外果個肥佬係咪就係老細? 有冇人認得?
呢啲女人好西煩
以為大肚就老奉要有privilege
見佢一開口就話自已大住肚就唔想理佢
佢有係商品名同商品說明寫限買兩盒
但唔明點解唔直接set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞