有間生果鋪發國難財、攞賣口罩名義宣傳

1377 回覆
322 Like 34 Dislike
同佢交過手,條友係真心on99
覺得自己做到hktn mall做到嘅事
真人講嘢都1999咁
佢個助手唔知乜柒又係on99咁
真係諗唔明點解有咁多地鋪
如果張圖影唔哂佢成個庫存,真係有一百萬個嘅話一早直播左啦,張圖都顯示佢走硬數,唔通聽日突然走個高人/白武士比一百萬個口罩佢呀
我就訂到2盒,一盒係俾錢,一盒係重病
得唔得真係唔知,唯有等聽日安排
不過係咪都屌定先,叫人邊會有心機幫你揾貨
同朋友夾埋訂左六盒
退錢要去返指定門市嘅話真係好撚on9
如果後日個個都拎到果1盒68蚊口罩,個樣又正正常常既話,仲屌唔屌?68蚊仲算唔算發國難財?

佢係柒,但都等埋拎貨先屌啦,成個標題都唔係根據結果而講,而係呢一刻無貨係手既發洩。

講話搏人地唔去退錢... 你去退有無人fail先?只係佢個方法唔夠好姐。 明碼實價,願打願捱。做生意手法柒同國難財要掛鉤好似勉強左d。

話人賣口罩搏宣傳... 有罩賣,卓X 莎X都想洗底啦,何況人地真係有貨,咁有唔做德宣傳?
睇黎你真係重病,岩哂
佢有賣過450蚊50個韓國口罩算唔算係發國難財?

正如佢而家收3萬盒口罩單,得3千盒貨,佢都話自己有口罩派,唔得咩
重點唔係有無貨
點解咁多間唔屌剩係屌佢
之前都有diu 架, 太多教徒呀, 仲比佢承機扮可憐, 班教徒仲撐多2錢重, 買多左生果
agger 外科口罩呢個時勢賣450已經好人血, 唔理你背後咩原因
仲狼過藥房
收到, 泰國口罩一盒, 5個韓國口罩, 但我係1月底27,28 號就訂, 真正第一批口罩, 之後所有訂單,就開始鬼啦
啲人好似以為我地好得閒間野好猛料要追擊佢咁
中晒毒
出街買野你都會諗過度過啦 條友咁古怪仲唔醒
我都等口罩用,除左呢間水果鋪,仲有去HKTVmall訂

兩間都O2O,兩間都係先俾錢再約時間拎貨,點解我唔屌HKTVmall要屌Get Fresh?佢屎忽香啲?
我覺得未必係呃人既, 但似係真心膠多D囉
佢既處事方法同講既野令我好難相信佢係依個年代既人
咩野士多啤梨坐緊穿梭機係火星番黎
我睇完真係打左個冷震
D信徒會和應, 好鬼恐怖
呃唔呃就未知, 但有樣野可以肯定 就係佢d生果俾人秒清緊
我明明記得佢講過黎緊10日定幾耐會停止水果生意運作,專注處理口罩訂單。

到底係我俾佢啲火星話搞到記憶錯亂定其實佢講一套做一套
推 搵區議員處理
呢幾日有case都係咁 報埋警
巴打你問得就即係後者啦
點錯亂句野係佢先會講既姐, 唔通wiki講咩
一盒口畢68蚊 個個都買兩盒 總數136
10萬張單cut左7萬張單
70000 * 136 = $9,520,000
佢有12間分鋪 每間至少要有80萬現金先夠款
我唔相信一間舖有咁多現金
仲要逐張單打上office check
你冇就錯, 佢仲講到自己好偉大, 本身做生果, 係好心又有人搵到先賣口罩, 要呃你,口罩我賣貴d 收你一筆錢退休啦, 點會收你咁平, 呃你果少少咁話

初頭賣韓國口罩65/5個, 講左一大堆苦衷,話今round 堅持洩錢都呢個價, 因為答應左大家, 然後下round可能要貴少少, 十足d 呃人口術咁

我唔知我中間有冇miss 啦, 之後就話有人搶高口罩個價, 然後就賣450一盒韓國口罩啦~~~~
為左大家條命仔, 蝕住做都要搶批口罩
跟手所謂平手賣返俾信徒 班友又真係狗衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞