羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
哦?乜rab hk有代理㗎原來?
應該係reecho
唔知係咪代理不過長期有得賣,款唔多
巴打點睇pata件better sweater, 網上減到400 零蚊忍唔住手買左件quarter zip
跟手仲屌多左件Snap T pullover
R記quick strike,得一日,即刻落左搭
Better sweater 300 wt fleece,我好少再買厚fleece ,呢口價抵買,以前就鐘意薄base 厚fleece 但香港天氣太濕九,好多時變左除又唔係著又唔係,我而家厚返小小base ,薄fleece所以香港我推micro fleece 多。
Snap T 係Synchilla定micro D? , 我捕左micro d 好耐 買唔到
Synchilla 我覺得厚左d (j history 必備),pullover 薄d有so 因為除麻煩
Micro D 同 Houdini 仲有S, 巴打快
不過micro D 得番紫色邊個隻
R1, Delta Lt 同級
Better sweater 係咪係R1同kyanite/ R2個fleece厚度級數中間?
唔止better sweater 成10oz 料 300wt 黎,其實比R2 有過之而無不及
暖黎講除時暖過 R2 (就咁著黎講)。
呢d casual 向 無weight 限制 好易好暖。
而家咁,短袖tee + delta LT + nordin ,朝早 20or up就唔使nordin

再凍d 12c -16, 長袖tee + kyanite ,晚間+nordin
想買件靚少少又防風檔雨既風褸
平時出街著
有冇咩推薦? budget $1000-1500
件cerium勾爛左 有冇得維修?
發生咩事勾爛
去旅行撞到d野勾爛左後面幾格 而家用膠紙痴住先
Montbell versatile jacket 有巴打 8xx 買到 非常抵
放緊montbell rain dancer m size $1000
有無興趣
今日一件短袖 +gamma Mx 再加alpha av好舒服
有 返加拿大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞