羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
呢到有無巴打經常滑雪? 雪jacket有無推介?

我見呢件兩件頭,專門店賣千6蚊
唔知呢件性價比如何?
有冇巴打著緊
普通防水防風褸一件
師兄們, 如果係香港用多, 其實買Atom LT夠? 唔駛買Atom Ar嗎? thankss
求link
LT 夠做
請問師兄3 layer GORE-TEX® with C-KNIT同pro防水分別大唔大,最近想入手montbell storm cruiser jacket,唔該師兄
請問有冇人著arcteryx leaf ? 香港係咪冇得賣?
Backcountry 買Patagonia 用 bns cut 單, 有冇計?
去其他網買,潮巴列出黎d網我大部分都試過哂用集運冇問題
B記 winter sale
啱啱都入左兩隻Patagonia
邊間集?
有咩好嘢
之前買過好多次都冇問題喎...
不過其實依家香港價錢都差唔遠
點解咁多巴打都話香港atom lt夠做
你地入面著咩?
依家日日著ar好少會覺得過熱
唔會掛,你企係度唔郁先唔會過熱
著通菊花牌底衫.....
香港得永高有入貨,藍店嚟
美國有幾個網賣軍事野可以集運,自己努力
Leaf款比一般arcteryx 大件,買果時要check清楚size

新手一問 大家覺得呢件點 性價比如何?
https://www.patagonia.com/product/mens-cloud-ridge-rain-jacket/83675.html
可以睇睇 calcite
同價位但完全升級版
不過例牌講句 hardshell 不一定揀pata
我有Alpha LT Gen2 同Cold WX LT
13樓有但唔多, 搵朋友係US 買好過.

仲有LEAF 手臀同身cutting 比較大(預著甲係入面) , 瘦既人真係試過至好買
想問下如果arcteryx既hardshell 污糟咗(食野整污糟),
你地會點處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞