羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
十年Arc fans 覺得要跳船了
之前比大陸收購果陣已經心死,宜家仲要 crossover offwhite

不了
退會保平安
係時候收埋D羽絨...大家D唔著係 掛衣櫃 定 塞入袋 放?
會搵日好天曬一曬先入摺埋入櫃, Down jacket 無抽真空
另外 atom LT 係咪普通洗就得 ??
著羽絨滑熱死你torrent用gore-tex paclite抗磨性好似差d,都係預普通日常活動行山個d多,唔知滑雪岩唔岩用

依到好似有巴打有開鋪賣montbell野
三件用既goretex物料唔同,你可以上goretex個網睇分別
想入手patagonia torrenshell, 大家有咩評價? 見唔太貴
我見大家都討論緊上身, 想知如果薄薄地係香港行山有咩長褲推介?
著上身覺得唔太好睇

利伸有件著左兩次想放
前排手洗左 Atom LT , 浸下佢.. 就咁滴乾, 無問題
點解唔好睇? 個型定太薄
個型太直身,你最好去專門店親身試下先
係咪照落d 洗衣液???
係, 唔落柔順劑
好快乾, 一個下晝就乾得7788
你諗住滑幾多日? 之後仲會唔會滑
如果長滑就正正經經買番件 平平地一千都有件
除非你去到北海道咁粉雪到腰(今年日本雪量好差)
咁件褸唔駛雪檔都得
但係通常腋下有條拉鍊 熱時俾你拉開散熱
今年唔夠凍 如果落雨就睇你件褸防唔防水

我通常有一件薄既打底 一件薄/一件厚既midlayer
我個人就有1/2拉鍊 熱時可以拉開透氣
滑雪要透氣多 上次上左山腰負十五度落住大雪都唔覺得凍 上身都係Beta hybrid+ mammut 薄fleece 同 base
face mask 都好重要 搭life 啲風吹到痛
揀3x dry 物料嘅褲
啲防潑水唔錯

Btw Uniqlo 新個條Chino 有四向彈性
行山上落樓梯應該都舒服
今日係著殼既好日子
點為之好著
Google 第一頁就有喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞