羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想請教下 GORETEX 保養得差會唔會無左佢既功效?
有冇師兄知Arcteryx Kappa 衫長會唔會太長
師兄會唔會覺得Kappa件衫好長?考慮緊買件kapp s size
師兄kappa有無調節衫尾個個索帶?我見koda無,不過有xs
諗緊買kappa定koda
請問 Thorium AR 同 cerium lt 邊件會暖啲?
應該係 Thorium AR
假如好似近呢兩日咁,大約10-12度,著薄tee>u記普通heateach>u記hoddie>adidas薄夾棉都ok,係咪atom lt已經可以取替左我件hoodie同夾棉?
呢兩日我淨係底衫+AtomLT
想問arcteryx係咪得alpha系列係加拿大製?
如果想買美/加/日製既shell jacket or 類似arcteryx atom lt定位既
有咩選擇 (要有手插袋位)
謝謝
底衫係咪講緊短tee,真係咁夠暖咩
成日係室內試衫都唔知到室外著果時夠唔夠/太熱
想知去滑雪嘅中層有邊啲比較好?
本身有R1同atom ar,但ar用黎做中層又太大件
atom lt又怕唔夠暖,係咪得返R2揀?
請問滑雪用kyanite hoody做mid layer 合唔合適 會唔會好熱?
同埋我著Atom ar S碼 Kyanite著Xs 定 S會比較好?
利申: 176cm 62kg 男
想問邊到會有減價既barbour 買
女仔有咩風褸介紹?
Budget 700樓下
青係咪有得夾單?
Campsaver?
有興!
真係夠暖喎
底衫唔同短tee,因為底衫係比較緊身,短tee唔會咁緊,保暖效果唔同既,或者我肥底無咁怕凍掛
體感人人唔同,最緊要自己著得夠暖又可以方便活動,比如我番工著恤衫,會寧願岀面著厚小小既fleece,都好過打厚底,番到公司除左外套就岩岩好
想問下kappa hoody有無調節衫尾個個索帶?
睇你去到幾高咩溫度喎
咁樣同問人冬天去日本應該買邊件一樣咁空泛
最平一定係U記
0至負10度
https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/kappa-hoody

個官網d 圖, 咪有晒圖話你聽有.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞