羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Sorry, 已經落左單
炮記買咗Arcteryx Beta LT L 碼. 6 折
想問係唔係全部唔跟外套收納袋?
俾得Alpha FL個價就買Zeta LT啦
除非你用黎攀山滑雪
係 成件嬲摺埋捲落頂帽度 洗乜袋

隔離網搵到 就咁睇就布料唔同
巴打話cknit 上身舒服啲 睇你想要硬淨定舒服

我自己個袋長期擺件zeta sl 我覺得香港黎講都夠用

呢張我之前買zeta sl果陣搵
之前睇你有冇其他需要 budget,pit zip之類
認真, 夾單其實無咩好處, 運費未必一定會平左
想買既自己學下買喇.. 其實好簡單
等到有好心人同你夾單, 件貨都可能已經無左喇
Agree
Alpha FL 好野,留意返佢得心口一個袋,唔係個個都接受到。

另外alpha,beta,zeta,FL, SL, LT, AR, SV 都可以好唔同,最主要係 FIT 同用料。如果你想一件走天下,suggest 你買 goretex pro,"CUM"用啲同透氣啲。
BETA LT 無收納袋,得 ALPHA FL 先有。
主要係用料,BETA LT 係 gore-tex pro 而 Zeta LT 係 c-knit.

Gore-tex pro 比較"CUM"著同硬淨,如果你成日行山,就算比樹枝勾到都唔會有事;同埋透氣好啲。

C-Knit 就比較貼近人體皮膚,你著短TEE再著ZETA LT 都會好舒服。

仲有就係 cutting, Zeta 會長過 Beta 少少,實數要上返官網搵。
BETA LT - Goretex Pro $$$$$
Zeta LT - Goretex C-knit $$$$
BETA SL Hybrid - Goretex Paclite $$

BETA SL Hybrid 上肩位係用 C-knit 的,但主要皮膚接觸位都係 Paclite. 如果 budget 有限,都可以考慮。

另外BETA SL Hybrid 2018定2019年改左版用 Paclite Plus, 官方話係改良左但我就覺得無乜分別。

而 pit zip, 個人覺得行山時有用,但一般出街就有無都係咁
thanks, 試下上面巴打卷落頂帽到先
Ching, 6折左幾錢?有無黑色?
30xx 左右, 我揀咗Neptune 色, 黑色大碼就無晒
睇你著咩碼, 我見有啲款仲有黑色

嘩 Ching 你著L, 有無米九高?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞