羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
hard shell擋風擋雨唔保暖
一件唔夠 你底下會著D咩
LT啦
no, 但寄去集運多數會GG
即喺冇方法買 ?
見佢web special
7 折又啱色真喺想狗衝
巴打想買咩?其實可以用代運
我知 入面預左會heat tech加薄羽絨
只不過諗緊風褸買邊隻 睇睇下覺得ZETA lt用C knit好似麵唔錯
你著咁多 C 唔C knit 都無分別啦
nano puff 同 better sweater
齊碼又啱色我就費事再等
代運有冇邊間推薦 ?
可唔可以講多少少 我其實唔太介意件野重唔重 摺唔摺得埋 最好件野夠硬夠挺 同埋用3層耐用啲
夠硬夠挺起碼要用Gore tex pro
我睇過mont bell 隻Freney Parka用70D nylon其實都好挺又抵屌 但啲色
https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1102483
有冇類似哩種料既褸推介 如果arcteryx應該買邊種先有類似既效果
如果你只係想靚仔挺身 3層的話
Beta Ar
3L gore-tex Pro N40p 同n80p 夠哂耐用
一步到位
平日行行企企唔使去到pro掛...
我睇人地要求
人地想要夠硬夠挺 耐用 又3L 又唔care 重,摺唔摺到
如果要求係咁 咁一定係Beta Ar
直接攻頂veilance patrol
搵二手睇下有冇shell
而家依件先最貴
PATROL DOWN COAT MEN'S

不過係China 定 Canda 做呢?
Shell 係加拿大, down唔知
中毒冇錢買
之前連down減到七千幾
2月中去東京,
見低至0度高至13度,
帶Permafrost Down Parka 同atom lt 係咪應該夠做?
Thanks
想問下女裝有冇紅色?
前兩日hk最凍的經驗

短袖tee + delta lt + kynanite + nordin/zeta sl

Delta LT真係必要,因為貼身我覺得佢屬於半base layer

有一日我用件極厚長袖cotton tee 諗住取代短袖tee+delta lt,發覺差好遠,唔夠暖之餘仲厚左

買果時我無諗過佢個角色係咁仲要

基本上一涼,delta lt打底再加shell 係膽,唔夠就中間再加

至於件cerium lt 或者羽絨係香港10度以上係唔會考慮著
厚左D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞