羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
U記抓毛hoodies ,下身求撚其chino,啱啱好,行街唔熱唔凍
其實我覺得Base嗰件係咩好重要,以我自己為例,坐喺屋企打機,完全靜止狀態
上身Smartwool 250+薄Fleece+800Fill 110G羽祴,夠暖
但如果將件Smartwool 250轉做普通U記棉T就好凍
希望呢個測試幫到大家
屋企montbell zeoline中厚 + 一件短T + 薄fleece夠
出街換fleece做performst light, cup埋帽勁暖. Windstopper防風真係勁

隻腳同頭曖差好遠. 太凍上身著得多都唔掂, 加條U記薄heat tech legging暖好多
個頭戴帽又係差好遠
出街個人有郁動反而冇咁凍,喺屋企打機,加上住新界,個人凍到仆街

短袖棉 tee + R1 + Beta LT
我今日如果係屋企唔郁,就咁一件Kyanite Jkt + MHW Ghost Whisp + 簿sweatpants夠暖
尋日朝我著 短袖棉 tee + Cerium SL
巴打好壯我好怕凍
短袖T+atom lt+beta ar
啱啱好
想知喺pata 官網買野用hk credit card
喺咪會俾人cut 硬 ?
今日著better sweater + atom ar
我想問大家件BETA AR最平可以幾多錢買到??
Arcteryx BETA SL HYBRID JACKET
5度地方夠唔夠做
行幾步應該開始熱
15度都唔夠做
如果入面會著u記果件保暖呢
DIU 希望有人答你喇
唔夠咩
3件衫
Arcteryx BETA SL HYBRID JACKET - 件褸350gram重 , 70cm 身長. 只檔風檔雨, 唔保暖架. 100% 防風防水. 呢件好過普通Beta SL 版, 係因為佢博頭位用新料Gore® C-KNIT. 同埋有 Pit zipper. 格肋底有得拉鍊透氣. 對於呢d hardshell 最大問題9成9都係透氣度. 所以我會搵有pit zipper 既款. 我好驚侷住. USD 399 (有女裝版)

上面係我係第1頁既解釋. 呢件係一件雨衣黎. 而你既問題係, 着一件u記果件保暖底衫 , 再加件雨衣係面保唔保暖. 我諗無人會識答你....
係到考慮緊買beta lt定beta sl hybrid
都係預香港哩啲天氣同去日本凍着
有冇兩件都有既師兄比下意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞