羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔用代購係官網係買唔到,寄美國集運倉係block晒,backcountry依家做緊七一折。我見官網有出新色芒果黃又好吸引。

喺痴咗線定喺假野嚟 ?
上加拿大既網買
加拿大pata 同 佢本地既戶外運動品既網上買

再集運
我次次都係咁

美國想集運都得架
唔好死日簡tax free 嘅state 啦
Tax free嘅state 都會估到係集運啦
大西北元朗依家部14度
但新隻手出窗外,凍到我想着 Ceruim SL
ATOM SL, LT, AR 都有

先買 LT
之後買SL
再後買AR 旅行著
咁你最鍾意邊件
基本上日日著LT
屎忽癢個陣SL 加 R2 / DELTA LT
咁你lt買大一個碼?
165 著 S
LT S
SL S
AR XS
174 64kg
最大問題係atom ar
其他問題不大
件ar大好多?
大少少 不過cutting問題 變左好樣衰
可能我平時著慣zara d 修身
旅行我反為會選down + delta LT + smartwool base , 入到室內or朝早暖,件down接埋又細又輕放backpack.
其實係想香港著
ST 唔知夠唔夠 本身都係一年TEE 再加嬲
俾多個資料巴打參巧
174 73kg 平時有操下gym
Atom SL, LT: M
Atom AR: S
所有fleece: M
Hardshell 都係著 S

巴打你身型同我差唔多件 Norvan SL S 應該fit
有冇tg 有性趣
請問atom lt你地會點洗
同問
我見好多日本妹一件 oversize fleece就夠頂-10
有冇d類似既推薦
其實佢設計個size係有原因的,一般你跟佢layering system ,hardshell比較大因為預左入面包厚衫

但香港人好少fullgear著,所以hardshell買番細一個碼

如果你經常旅行為主去凍的地方,shell跟番啱個碼好d,包住件down你都唔會覺得唔舒服甚至扣唔到
同問...
師兄可以介紹下用邊間集運嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞