羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
依件我有,merino黎講佢舒服過smartwool
暖都幾暖下
cut 9 哂我. diuuu
呢件正呀我有兩件 , 佢個織法好正 好野黎不過 貴law , 件野都幾頂得
上官網睇話依衫洗多幾下就壞,有冇咁差呀?
我成日洗 , 呢D merino blended 既料我多數入袋 ,同埋小心D 魔術貼就OK, 我正常水温入袋入機洗, 掛乾咁, 屌有時D 鬼老好撚懶西又求期,鬼佬用野好撚粗
有冇巴打著過odlo baselayer
有冇穿著體驗分享一下
太貴,我會買Smartwool 250,有耐著。
但Cap air真係輕同快乾
點睇proton lt?
見reddit成日將proton lt同atom lt比
諗住買黎香港著
Proton 個look technical d
係香港著我覺得 atom lt就夠
Smartwool 250好似比較少見到減價
但p記間唔中有半價
所以先問下capilene air
smartwool 250其實外國網都有半價,大約50美金到
capilene air 除左耐用度低啲之外都幾好
Arc’teryx RHO! 強烈推介
Thz 爸打
我留意下
之前Protrek 買兩件7折,每件都係6百幾蚊,仲要齊碼
Fit: Next-to-skin
仲窄過slim Fit?
size跟slim Fit得唔得?定再細D?
巴打點睇P記Capilene Mid Weight 件 base ,polar grid 想買番件打底
想問巴打如果去美國 係咪最少要買返件patagonia R2 jacket?

R2 jacket香港啲鋪就成1500蚊到
本身有一件atom LT
有ATOM LT 應該買R1
好似係
R1打底再著LT

留名學野
Atom LT網上買幾多錢才值得入手
Rho香港著熱死,去芬蘭睇極光先著到
普通開住冷氣都熱死

香港我會大推 Satoro AR ,24度或以下都著得,又暖又無味
抵喎
我有件實際好著,但記住佢唔暖 我18-22當base 佢係中空料, diamond grid 織 散汗好但唔係 power grid / dry 個d 料除左你好唔怕凍 16度以下試過著 唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞