羽絨/風褸/旅行用品討論[17](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
而家Arc'teryx其實轉左做practical life warranty
其實就好合理,無理由20D Paclite+ (Zeta FL)同 100D Goretex Pro (Alpha SV) 有同樣嘅 design life.
所以基本上Arc'teryx set 左 6-7年 life 俾Paclite/+, c-knit 應該長啲,但因為而家都係出左5年,未有data。

FYI, reddit 尼件兩年左右Zeta AR delamination beyond life warranty, 換件新嘅要原價40%.
https://www.reddit.com/r/arcteryx/comments/dwl4ws/my_zeta_ar_started_to_leak_arcteryx_customer/

Gore Pro就9成直接換俾你
C-knit就睇你好唔好彩,但多數得嘅
Paclite就買六合彩 因為講到明系emergency shell

但個人認為如果Beta SL Hybrid價錢靚仔照keep無妨,話嗮系電繡logo+e3D patterning+正常方向拉鍊.
但記得cap低佢官網feature到有寫durable,10年內claim warranty躂落去應該都會換件新掛。我都差啲買左SL Hybrid,最後系Beta LT
想問如果係美國網買有冇warranty?搵番香港嘅代理?
有無人steep and cheap想夾單?
同埋平放
atom lt orion s size
atom sl black s size
tg:edc21
有,最簡單系上網填warranty request
直接寄翻去加拿大, hkpost ec-ship 都係幾十蚊
多數連單都唔洗 佢地分到你件野系真定假
佢會免費寄翻俾你
感謝
beta sl hybrid 198usd 算唔算抵?
最平見過164usd
198算系咁啦
你要等到上面164唔知要幾耐...
到時又未必有色有碼
又尼又系咩料
連登一早變咗5p論壇
放過佢地, GEAR撚淨係識TECHNICAL TERMS
件delta lt到手
薄薄地行山滑雪做layering so good
買左幾多錢啊?
最平見過$27.5usd但俾人cut單....
想買件保暖既layer
希望可以頂到-10
本身有zeta SL
如果買件montbell powder pro
點睇
定真係要買down jacket?
預1500到
sor,唔記得禁不推文回覆
炮記都係七舊
係抵玩
有R1
買唔買多件好
有二件笠頭r1
都照入左detla
60usd campsaver買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞