《香港傭兵》(39)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
大家囤糧方面搞成點
暫時打算入
樽裝水、公仔麵、罐頭肉 湯 魚 水果、餅乾、鹽糖、朱古力、少量能量飲品
有冇師兄交流下
呢度嘅空氣比出面清新得多
都係得生命麵包
妹妹仔早
金令早
各位早晨
老豆仲話啲一包包散裝口罩係啲人拆散嚟賣
屌 我立即屌到飛天
仆你個街咁多圖同相證實啲二手口罩存在都睇唔到㗎喎
人一藍 腦便殘係真㗎
唔用腦諗又唔會睇事實
最慘係咩吖?仲以為自己好撚醒睇清晒個世界
我真係就快俾老豆激撚死
正常發揮啦
真係好撚難頂吖
仲難頂過荷蘭叻吖
早晨,好耐冇見
影影早
去咗邊呢
放假又要做功課又盛
順便借個位嚟

匿埋喺屋企出唔到街?
唔夠口罩唔敢出去?
Twitter 戰線永遠需要你!

入去 t.me/TwitterHelpBot/task2 拎任務
Retweet + Like + Reply
Task 2 好缺人,大家快啲去幫手!
光復香港,撳幾個掣都做唔到?

1. https://twitter.com/marcorubio/status/1222208859818860548
2. https://twitter.com/hawleymo/status/1222187690361311233
3. https://twitter.com/tomtugendhat/status/1222141308631908355
更加多 link 入 bot 搵, tasklist 二十四小時持續更新

【twitter要人撥火】英美議員出聲鬧英政府話用華為起5G!
https://lih.kg/1849495
唔使返學啦 唔使做功課啦

BTW英政府話用華為5G真係痴線
我好似喺早幾年已經聽到有風聲話英政府有意向小企sell大陸產品
因為平喎
平就用㗎喇?
先唔好講間唔間諜呢個層面 大陸嘢不嬲都唔穩陣㗎啦!
淨係講router已經仆晒街啦
話就話完美接合 一駁埋立即炒埋一碟
全部死晒都算 啲指令好多都唔work
點敢用呀大佬
幾分鐘追晒啲文

可能下一次係穿越咗去2113年或者到阿月坐車無啦啦穿越時空
阿月由呢度打上北京

上回講到飛揚同阿月等食甜品。
飛揚唔係好習慣咁多人...仲要係戇鳩鳩咁嘅港豬...
仲有廿年...香港已經步入地獄...
不過算啦~都返咗嚟囉~一齊做港豬啦~
終於等到有得入去~飛揚怒睥住個𥄫阿月嘅靚仔侍應!
阿月話飛揚惡咗喎~
係咯係咯~飛揚咁惡嘅~
等到有嘢食~阿月同飛揚都好鍾意碟上嘅貓貓畫~
飛揚情深深咁同阿月講...唔好再離開佢...喺冇阿月嘅嗰兩個星期...真係比死更難受~
「睇嚟你真係跌得太深...跌落Limbo...」阿月認真咁打量住飛揚...
『吓?』咩...Limbo?
「Inception吖~你發夢發得太深啦~所以先會令本來只係瞓咗十分鐘左右嘅你,好似過咗兩個幾禮拜~同時好真實!真實到完全分唔到邊度係現實...邊度係夢境...」阿月好認真咁點點頭...
『唔好睇咁多電影啦...假㗎...』飛揚冷眼打量住阿月...
「許~你唔好發咁多夢啦~假㗎~」阿月又回返個冷眼俾飛揚~
唔好發咁多...夢?
發夢嘅嘢控制唔到㗎喎...
「係穿越時空,去咗廿年後嘅未來又好...定係發夢發得太深,跌落Limbo又好...你而家咪返咗嚟囉~係咪?」阿月對飛揚莞爾一笑~
而家咪...返咗嚟?
「嗯~好味好味~」阿月繼續開餐~面露幸福滿足嘅微笑~
都...都係嘅...不論係穿越時空定係發夢...飛揚終於都返到嚟阿月身邊~
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 21-現在過去] PART 01

喺一個藍色嘅空間之中...

藍...四周都好似被一層薄薄嘅...薄薄嘅藍色所包圍...

藍...成個空間都藍...總係好似鋪上一層薄薄嘅藍...

不論係佈滿裂紋嘅牆身...鋪滿碎石嘅石屎地板...穿咗一個個窿嘅天花...

呢度係...邊度?我又喺...邊度?
“飃!”好大風!由...破爛嘅落地大玻璃幕牆嗰邊吹過嚟!

應該係...本來全部都係玻璃幕牆...而家眼前已經冇晒...就只要蔓藤...猛風吹開蔓藤...吹入室內...

而且我仲可以見到對面...建築物嘅外牆都掛咗唔少蔓藤...藍藍嘅空間...綠綠嘅蔓藤...

我...究竟喺...邊度?

喺呢個空間...呢個室內...應該好高...好高好高嘅高層...除咗我...身邊仲有兩個人...

兩個人身上...都係著住...輕皮甲裝?!
唔止佢地身上...就連我身上都係!

點解...會係...

再睇清楚啲...護手...護碗...護臂護腿護肩護胸護甲...全部都係以皮革製造!

呢身裝備...係咩裝備嚟㗎?

「唔好...唔好...」突然面前有把男人聲!

我望返上前...有個著住雪白色真皮大褸嘅中年男人...捱喺牆邊...一面驚恐咁望住我...擰擰頭...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞