《香港傭兵》(39)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
我係冇回鄉卡
冇親人喺大陸
btw三代香港人
而家搭公共交通工具都怕會死
係時候交功課喇陳同學
坐成兩個鐘
琴晚大西北去完東區食飯
好驚
嚇死
仲想睇故
冇問題
唔使太多花巧嘢 月月都會大滿足
巴士好易中招
祝你好運
我都好撚驚吖
放心放心
聽日帶埋支消毒酒精喺袋先
Miss Law
月月對性冇乜要求㗎咋
妹妹仔早
高才鳩早
各位早晨
校對先
btw呢個係唔係貓哭老鼠假慈悲
隻貓打乞嚏喎
我以為係喊添
真心咩
sneeze cat喎
反而呢隻老鼠似拜年

上回講到飛揚繼續拖住阿月隻手仔行。
然後就行到嚟井財街。
而家嘅井財街冇晒道友...四周嘅人都係好正常。
飛揚同阿月講返廿年後嘅香港,興食一種名為聖水嘅毒品。
然後就行到嚟“洗衣舖”。
而家嘅洗衣舖仲未係洗衣舖。
阿月一邊聽~一邊又八八卦卦好好奇咁~
然後就拖住飛揚行到去甜品店拎飛~
又係六十六喎~阿月同個六字真係好有緣~
間甜品店幾時都係咁多人~飛揚就唔係好習慣人多嘅地方...
飛揚仲留意到唔少仔仔𥄫阿月添!
「哎吖吖...講到自己嘅摩擦力好強咁喎!」阿月又谷起塊面豬登!
『好明顯啦...』除咗話感覺到身邊四周嘅街外人...飛揚仲感覺到...氣溫...
「收...皮...啦...陳...飛...揚...」
好熱...好鬼熱...
『真係熱到出晒水...』啱吖啱吖...差啲都唔記得...而家正值炎夏...就算係夜晚都鬼死咁熱...
再加上...喺廿年後嘅冬天生活咗兩個幾禮拜...凍得太耐...一時之間唔多習慣...
「係咩係咩?我又唔覺得真係好熱咋喎~」阿月彈兩彈~跳兩跳~
『你就梗係唔覺啦~又Tee又熱褲咁~』飛揚打量住阿月...都真係好耐冇見過...冇望過...更冇拖過...冇觸碰過...
「許~你夠喺巴士上面歎咗成程冷氣咯~」
『嘩...咁計㗎咩?你夠喺屋企歎咗成日冷氣啦~』
「嘩...喺屋企唔歎冷氣唔通歎風扇吖?幾時做咗環保撚㗎?」
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

繼續同阿月打情罵俏咁等...

「好肚餓吖~好肚餓吖~」

『點解你食極都唔肥?』

繼續留意四周...

「天生麗質難自棄囉~」

『係吖係吖...應該係生蟲吖~』

仲係有好多人...
「你就生蟲~咪同我一樣咁瘦~」

『好明顯我呢啲係冇啖好食...日日返工捱到瘦啦...』

馬路旁邊仲泊滿晒車...

「真係辛苦你喇~六十三喇六十三喇~仲有三個咋~」阿月興高采烈咁~

『嗯...呢度仲係好多人呢...』真係好多人...仲有好多人喺面前等緊...

好多都係啱啱嚟...

好唔習慣...
我哋已經企喺馬路旁邊...可以話算係盡量同其他人保持距離...

之但係...仲係好唔習慣見到咁多安逸嘅面孔...

不如我直接話戇鳩鳩咁嘅樣比較貼切...

馬放南山~刀槍入庫~五谷豐登~萬民樂業咁~個個都唔識驚...

廿年...仲有廿年...但係香港已經漸漸走向地獄...

我哋真係仲可以戇鳩鳩咁落去咩?
「到我哋喇~到我哋喇~六十六呢度~」阿月就拉住我行入甜品店~

唉...算啦...既然都返咗嚟...我都係做返個戇鳩鳩嘅港豬算啦~

我同阿月一坐低,佢就急住叫嘢食:「唔該~要呢個同呢個~」

「哦...好好...」個靚仔侍應仲係眼甘甘咁望實阿月...

我就睥撚住個靚仔侍應...睥撚咗一陣...佢先識得行開...

「喂喂喂~做乜咁兇姐~」阿月對我莞爾一笑~

『喂佢真係當我死㗎喎!』屌你老母大大個男朋友喺度都夠敢𥄫到眼甘甘咁!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞