《香港傭兵》(39)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
「嗯...慢慢行啦~反正綽姿都冇咁快~」日倫放慢腳步...

『真係...真係冇問題呢~唔使就我~』咁都要人就...真係好撚柒㗎嘛!

「嗯~」日倫繼續慢慢行...好小心咁行...

我都跟住日倫身後慢慢行...盡量令自己放鬆啲...舒服啲...條氣順啲...

但行咗一大段路...差唔多行到落返路口...都係差唔多...我嘅狀態都係冇好過...

不過總算叫做落返嚟...希望一陣坐日倫架車唔會暈車浪啦...
落到嚟馬路旁邊,已經有返街燈。

我同日倫都熄返閃光燈,袋返好部電話。

橫過馬路,再沿住馬路旁邊行...唔使幾耐就見到我哋今日租嗰架共享車。

好快手咁上返車,日倫都將黑色盒放喺後座後,並冇急住開車...而係:「耷低先。」

『嗯?哦...』雖然唔係好明點解要耷低...但日倫叫到都係照做啦~

日倫耷到勁低咁!我又跟住日倫耷到勁低!
過咗一陣...

“吱!”我聽到前向...遠處有車聲!

唔使幾耐...

“飃!飃!飃!”明顯有幾架巨型貨車擦身而過!

係解放軍嘅銀色巨型貨車!

一定係...咁鬼嘈又地下都震埋...呢邊又淨係得佢哋會駛過咋嘛!

“飃!飃~飃~飃...”等到啲巨型貨車駛過晒...駛到遠一遠...

我同日倫就坐返起身...
日倫望望車後:「免得俾佢哋見到我哋...起疑心...」

『嗯...都係嘅...正常人都唔會走嚟呢邊...一陣俾佢哋盯上就麻煩...』小心駛得萬年船...無謂引嚟不必要嘅目光...

「嗯...冇錯...」日倫望住巨型貨車車尾...越嚟越遠...越嚟越遠...

我都望住巨型貨車嘅車尾燈越嚟越遠...越嚟越暗...轉咗個彎之後...消失...

我同日倫都扣返安全帶...

“吱!吱~”開車調頭,向住將軍澳方向行駛。
日倫依然揸得好定...而我都開始覺得...舒服返少少...

冇錯喇...條氣終於都順返啲...心口都冇再頂住頂住...亦都開始冇咁頭暈...

係唔係因為日倫手車太好?好到舒服返晒?

真係唔知喇~

“吱~”好定咁駛出西貢公路...

路面上都開始有返其他車輛...

雖然都唔係好多...但我哋就開始混入喺其他車輛之中...

慢慢就越嚟越多...路面上越嚟越多車輛...我哋就混喺其他車輛之中,駛向將軍澳...
“吱...依...”唔使幾耐就駛到嚟將軍澳,泊喺路邊。

「等我買啲嘢食返嚟~」日倫就解開安全帶。

『哦...好...』望住日倫落車,行去街邊間七仔...

我都落車...抖抖氣...

冇再咁唔舒服~條氣順返晒~
挨喺車身等咗一陣,日倫就由七仔行返出嚟,拋咗盒...芝腿治同維他奶俾我:「食啲嘢先啦~」

『哦哦...唔該喎~』真係好~又有免費餐食~

跟住日倫真係唔似得綽姿咁,乜都同我講錢!斤斤計較!

唉不過算啦~綽姿都有優點嘅~(最大優點就係一個冷艷嘅小妹妹~)

綽姿幾時先到㗎?

今晚出完

三句預告

同日倫挨住喺車旁,邊食芝腿治邊等。

又飲住包奶觀察四周。

唔算話有好多人...應該仲要都係住呢邊嘅街坊...
剩係你啲情報都唔止
喺調查型行者面前冇死錯人
等你飲飽食醉再噏多幾句
飛揚真係冇乜戒心㗎
一齊恥笑飛揚

屯門公園直擊 行動不便持拐杖阿伯聽見娜娜唱歌後即場動L起舞
https://lih.kg/1827798

鬼唔望個廢老馬上風
我都up15冇性趣
老年生花瘤先慘
返返黎
唔記得曬之前啲細第
紙言重擦中
好似有差唔多半年冇追過
輝Sir機場用咩方法救醒人唔記得左咩(仲有埋註解同禁忌)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞