《香港傭兵》(39)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
『嗯...嗰啲毒品...好神奇㗎...啲道友個個都骨瘦如柴...冇嚟精神咁...之但係上咗電之後就正正常常!好似普通人咁繼續做嘢!』我都留意住四周...睇睇有冇骨瘦如柴嘅道友...

又點會有吖?而家呢度好正常!

好似我哋咁行緊街嘅...又或者坐喺食店外食緊嘢嘅...等緊位嘅...個個都正正常常...

「你咁清楚嘅?你有食過吖?」阿月碌大對大眼仔望實我!

『我?我梗係冇啦!企硬唔Take嘢㗎嘛!只係我有留意過姐...我哋做行者嘅其中一種工作係搜集情報!要經常留意四周!身邊嘅事物!唔單止賣到錢!仲好可能喺危急之下救返你條命㗎!』真係唔係講笑!

「係吖係吖~小蟹柳~」阿月又想恥笑我~
『咩小蟹柳吖?基本嘢嚟㗎!呢啲嘢唔一早識嘅話,就真係活唔過一日喇~』所以話阿月呢~冷氣軍師嚟㗎~

又試吓真係佢去廿年後吖!做綽姿嘅隨行者吖~

「車~我哋呢啲隨機應變㗎嘛~適應力又強喎~邊使咁刻意㗎?」阿月又得得戚戚咁嘅樣~

『係吖係吖...』吹吖~繼續吹吖~

阿月冇我咁好氣,拖住我隻手向返馬路向方行。

兜咗個大圈之後,已經見到甜品店外企咗勁多人!
「行快啲~行快啲~」阿月拉住我跑多兩步~

然後穿入人群,行到嚟舖頭門外...

「兩個吖唔該~」阿月對住個靚仔侍應舉起兩隻手指~

「哦...好好...」個靚仔侍應喺張紙上畫兩畫,「等等吖...」

「嗯嗯~」阿月就接過靚仔侍應手上張紙,望清楚,「咦喂~又係六十六喎~」

『你同個六字真係好有緣...』我都拖住阿月...企返出少少...

始㚵...唔係好慣咁多人...

仲要企喺人群之中...好冇安全感...
「梗係~六係代表我~我就係惡魔嘅化身~」阿月對我莞爾一笑~

『邊有惡魔咁吸引?你睇你睇...個靚仔侍應眼定定咁望實你喇...』我打量住個靚仔侍應...

個靚仔侍應仲係俾阿月嘅美色迷到痴痴迷迷...眼定定咁望實阿月...完全察覺唔到我留意住佢...

「係咩係咩?」阿月又一面天真咁望住個靚仔侍應~

靚仔侍應一見到阿月望過去,就立即面撚懵懵食甜筒咁轉身行返入舖頭裡面!
「惡魔都可以好有吸引力~」阿月又得得戚戚咁~

『係吖係吖...唔止嗰個靚仔侍應...嗰邊班毒撚又望住你...嗰邊兩個HeHe又望住你...你睇你睇...就連嗰邊對情侶...人哋個男朋友都𥄫住你對腳喇...』我望住人哋個男朋友個女朋友開始面黑黑咁...

「係咩係咩?又好似係喎~嘻嘻~」阿月扮晒唔好意思咁~

『咁你都留意唔到...仲話由呢度打上北京...』我望住人哋個男朋友個女朋友扭住佢男朋友隻耳仔行咗去...

唔等喇?唔食添喇?

都啱嘅...大大個女朋友喺身邊都𥄫人哋個女朋友...俾我都嬲嬲豬啦...
「哎吖吖...講到自己嘅摩擦力好強咁喎!」阿月又谷起塊面豬登!

『好明顯啦...』除咗話感覺到身邊四周嘅街外人...我仲感覺到...氣溫...

「收...皮...啦...陳...飛...揚...」

好熱...好鬼熱...

『真係熱到出晒水...』啱吖啱吖...差啲都唔記得...而家正值炎夏...就算係夜晚都鬼死咁熱...

再加上...喺廿年後嘅冬天生活咗兩個幾禮拜...凍得太耐...一時之間唔多習慣...
「係咩係咩?我又唔覺得真係好熱咋喎~」阿月彈兩彈~跳兩跳~

『你就梗係唔覺啦~又Tee又熱褲咁~』我打量住阿月...都真係好耐冇見過...冇望過...更冇拖過...冇觸碰過...

「許~你夠喺巴士上面歎咗成程冷氣咯~」

『嘩...咁計㗎咩?你夠喺屋企歎咗成日冷氣啦~』

「嘩...喺屋企唔歎冷氣唔通歎風扇吖?幾時做咗環保撚㗎?」

今晚出完

三句預告

繼續同阿月打情罵俏咁等...

「好肚餓吖~好肚餓吖~」

『點解你食極都唔肥?』

聽日要冒死拜年
所以會提早到中午12:00出文

收...皮...啦...陳...飛...揚...
唔好去啦
又冇刺激文了
你今年駛唔駛拜年
唔去唔得啦
返翻去一個正常嘅世界喇嘛
保重
上去拜年?
阿月係咪以為廢腸同綽姿羅羅開聖水party
唉 自求多福
仲要係超多人
阿月個腦又係
真係去鬼國
剪回鄉卡啦
命仔要緊
唔係上去上面 係上去婆婆屋企姐
婆婆屋企喺港島 大西北去港島坐勁耐車 危險過上大陸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞