《香港傭兵》(39)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
捐比手足好過
唔使理佢哋咁多
出晒名
直接無視佢哋啦
應該係直頭將呢筆錢用嚟幫手足
仲要係公開 透明
我中六合彩去幫人 唔會又屈我洗黑錢吖化
中西醫學在於互補長短,西醫主表,快對治急症炎症,舒緩病情。

中醫主內,調理生息,補充人體因抗病針藥而流失元氣,平衡體內五行,加速復元
BP180唔建議唔食降壓藥(記得要多補充水份),果D食西藥唔·好搵中醫理論算吧啦!!
專業人士
中西都識
認同
妹妹仔早
高才鳩早
快啲帶佢睇西醫啦
各位早晨
係唔係又凍返喇
要著多件衫 仲要抱抱

上回講到日倫就做風險評估同Planning~飛揚就鳩坐~
到天黑之時,日倫都搞掂~
日倫評估過風險,外圍就唔會有行者~西貢入面都應該冇㗎喇~
呢啲都係日倫嘅經驗~得知SPIRIT嘅習慣同危險性問題~
而呢啲嘢飛揚都係唔知嘅~
條友真係唔識㗎喎~
唉...又俾日倫發現飛揚有幾柒~
不過日倫就覺得飛揚好特別~
或者就係咁...日倫先覺得飛揚係關鍵...
日倫查調過馬鞍山嗰邊的確係有大量行者...當中仲有唔少係先行者。
而假如西貢冇大事發生,佢哋都應該唔會過去...因為而家嘅西貢...應該唔係屬於SPIRIT...係屬於老解...
只要冇大事發生...
「地圖同潛入路線都已經Send咗俾你...」日倫行去放返好塊平板電腦落黑色盒,「你可以睇睇先...」
『哦哦...』飛揚就拎部電話出嚟...
「呃...其實都唔使點睇嘅...都係跟住我就得㗎喇...」
『哦哦...』跟住日倫...
就喺呢個時候,飛揚手上部電話一震...
飛揚就見到畫面顯示住...
『綽姿?』係綽姿打俾飛揚?!
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 20-遺址禁區] PART 09

電話震震震...

綽姿喺呢個時候打俾我...都係聽咗先...

我滑動解鎖:『喂?』

「喺邊?」綽姿立即帶住冷淡嘅聲線問...

『呃...西貢嗰邊...』正確嘅位置我都唔係好清楚...
「行動未?」綽姿繼續問...

『未...呃...不過...就快...』我諗應該就快啦...

「等埋我先行動。Send你哋嘅位置俾我。」綽姿講完就收線。

吓?等埋綽姿先?

綽姿都要嚟?

呃...
「綽姿打嚟?」日倫收返好塊平板電腦,拎盒黑色盒喺手。

『係吖...』Send位置...打返開SPIRIT App...

「佢都要嚟?」日倫就行到嚟我身邊。

『嗯...佢話等埋佢先行動喎...』我就Send自己嘅位置...

其實唔係叫Send囉...明明就係追蹤功能!

唉咩都好啦...開咗先...連返俾綽姿...
「又會咁突然嘅...」日倫諗一諗...

『係咯...唔係話唔嚟㗎咩...無啦啦又話等埋佢先...』女人真係好似天氣一樣...變幻莫測...

「咁等我都Send埋地圖同個Plan俾佢先...」日倫皺住眉咁撳電話。

『嗯嗯...』其實咁都唔錯吖...

有綽姿一齊行動,點睇都係安全啲嘅~

日倫係調查型,小心謹慎Plan好一切...綽姿係行動型,有乜唔妥就等佢出手...我就...跟住佢哋就得啦~
「咁我哋都揸返架車去將軍澳嗰邊等綽姿啦...呢邊冇車入嚟,要綽姿一個女仔入嚟唔容易。」日倫就開著電話盞閃光燈,拎住黑色盒,轉身行。

『哦...好吖...』我都開著電話盞閃光燈,跟住日倫行返落樓。

嗱~所以話日倫幾咁細心呢~連綽姿要點樣入嚟呢啲細節都考慮埋~

跟住日倫就包冇衰~

天色已暗,室內冇燈,我同日倫都只靠手上部電話嘅閃光燈作照明。

好小心咁一步一步行...行返落樓...行返出危樓...

街道上都係冇燈光...啲街燈唔係打橫咁瞓咗喺地上...就係唔著...
喺大樹之間行,月亮嘅光都唔係好照到落嚟,都係靠手上部電話嘅閃光燈作照明。

沿路好小心咁行返落去...落斜同上斜嘅感覺都好似差唔多...

都係頭暈暈...心口頂住頂住...唔係幾抖到氣咁...

「你冇嘢吖嘛?」日倫行喺前面問一問。

『冇...冇...我OK㗎...』死咯...又俾日倫發現我唔掂添...

「由頭先過嚟呢邊開始,你就唔多舒服咁喎...真係冇嘢吖嘛?」日倫再關心咁問多句。

『冇...真係冇...呼~』話就話冇...但都仲要抖晒大氣咁...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞