又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
大約一星期
機型號?
屌我琴日落單,佢寫3 May
我會揀3550h+1650,你玩開lol就用得哂個120mon,但我未用過amd嘅cpu同呢個系列嘅laptop,所以實際幾熱唔知,但只係lol絕對唔會熱到lag
其實都幾熱下
以前就係有部notebook玩得耐太熱成日lag機
我上部laptop 6年前買,到宜家開中效,玩足全日都穩定60fps,完全唔熱
估唔到 心郁郁想買
但枱機又未壞
有位就枱機啦,性價比完全冇得比,我唔知點解好鍾意laptop,從來未買過枱機
仲有我本身諗住budget 800內買部新laptop,加加下最後1200 usd買左宜家呢部 以前淨係csgo同lol,宜家咩都玩到試多左好多以前唔會玩嘅game,好似發現新大陸咁
我枱機夠晒玩大作
notebook以平同方便為主
主要都係拎去女友屋企用
同埋又可以睇片方便啲
咁就買啦
呢部HKD1999,唔打機,純上網,Work form home 得唔得
https://www.price.com.hk/ec-product-detail.php?ecpid=129449
想買部打lol 開高效穩定唔lag既
有冇推介
依家用緊surface pro 4,最低效都lag到仆街
2k你買ipad算啦
budget?
gaming laptop?
其實是但一部過5k嘅應該都玩到啦
呢d真係唔好買,慢到仆街,用iPad都好過佢。
屋企人有部Asus又係咁樣嘅Spec,真係好撚垃圾,淨係開機果下已經慢到仆街。
搭單問,玩開football manager , nba 2k果類,$15000有冇推介
你要玩lol肯定夠
但如果大作/pubg就好勉強and好熱
btw amazon買msi冇保養
同埋睇下你要唔要薄機定冇所謂
個budget咁大過埋3月等新機出咗先啦
我淨係玩lol 其他大作用ps4玩
考慮緊
我用緊嗰部係i7 4500u,成7年前CPU應該無得再慢
要保養咪asus
同埋需要薄機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞