又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
Ching 到時ship到來可唔可以做少少分享
因為對呢部有啲興趣
Btw tuf series啱啱係ces出左a15/a17 唔知咩價位
你aero重裝完條cd-key 邊道搵? 我email 問過gigabyte 佢大我話有機會要送部機返廠俾佢入
如果係咁既話 粗用 壞左都唔心痛
咁你要等半個月先
因為佢好似22號先出貨
唔使搵 我直接就寫已驗證wor
ASUS UX333 ZenBook Full HD 13.3 Inch Laptop (Intel i5-8265U Processor, 256 GB PCI-e SSD, 8 GB RAM, Windows 10, Number Pad) https://www.amazon.co.uk/dp/B07XCLYT26/ref=cm_sw_r_cp_api_i_ylfjEbNSN8M8T

呢部抵唔抵買 諗緊買呢部定xps13
感激🙏
9th Gen Intel Core i5-9300H mobile processor
粒U會唔會好慢, 咩叫mobile processor?
呢部野打到咩GAME 到, LOL 應該輕鬆玩?
我呢家先發現我睇咁多部電腦都唔可以除粒電出來
因為我之前個部Notebook可以除出來, 以為大部分都可以揀裝唔裝粒電
其實主要想睇下散熱嘅情況同埋打機嘅性能
同埋想問下2位Ching 有冇打算重裝windows
或者降volt 不過當然唔急 好期待實際使用
因為網上基本上得fx505嘅review
唔知9300h+1650有咩表現
為左做薄部機 而家全部都內置電
我最後cancel左 zephyrus m , 買左呢部, 聽日就到
平一半, 雖然效能一定差好多, 但應該夠用, 我都係打下LOL+CSGO
同埋我見呢部野都算輕4.85LBS, zephy M 都4.3-4.4lbs. 粗粗地用住先
睇過youtube D review 話除左粒電勁垃圾之外, 其他野都OK, 算係最抵屌既gaming laptop
其實我覺得簿唔簿冇咩分別, 最緊要夠輕, 佢整番外置電, 可以除粒電出來都輕好多啦
同埋window機幾時先可以整到macbook咁, 個粒火牛(定叫充電?)咁細粒/咁輕. 出街一定要帶埋既, 舊野都成2-3lb
你買ultrabook e.g. xps spectre 果類有TB3既機再配舊火牛就得
我都跟左機,部野過多陣就到
我見到有部asus tuf 係2060+amd cpu, 效能分別大嗎?
西風之神同tuf真係價錢差唔少
不過評測話西風輕啲同散熱好啲
我掙扎緊要唔要等a15/a17上市 粒電大好多 用AMD
另外想問下Ching們
有冇amazon 配送重唔重要
係咪反正都係要同賣家斟? 感謝
緊係大,2060 同1650 差勁遠,但應該貴3-400 usd
西風竟然散熱好d
我見tuf 部野好大部同埋review 話fans 好大聲,以係散熱好過西風
少人買咪少人投訴
Laptop係易壞過台機
咁撚貴又易壞 gaming laptop真係垃圾黎 買gaming notebook好講運 d qc真係好差 個個牌子都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞