又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
我係細隻嗰啲
Nitro 5 AN515
i7-8750H
1050Ti
16GB
128GB SSD + 1000GB
HKD 6k

好似ok?
頭post唔岩心水唔問得既,你唔岩睇可以唔覆,真係唔使你答
我都冇答你
我屌緊你姐
https://www.fortress.com.hk/zt/product/fx505dt-bq376t-notebook/p/BP_11948631
啱啱買咗呢部
係咪夠執相、剪片、guitar pro有突
另外想問各位巴打,額外嘅HDD係咪去黃金就買到?
定係巴打們會去美森買?
Thank you
128GB SSD太少
我唔會同一個無素質既人動氣
質素當然係要留俾真香港人啦
https://www.asus-shop.sk/katalog/asus-notebooky/amd/asus-tuf-a15-fa506iu-15.6-fhd-r7-4800h-gtx1660ti-6g-16gb-512gb-ssd-win10
台灣果邊話歐洲果邊出左價錢 但唔知堅定流 價錢好似都唔平 結果而家仲難揀左
最衰部腦又壞壞地 買又出新機 唔買又唔知可以捱幾耐
歐洲個價一定貴㗎喎⋯⋯

其實Q1完前應該都會有價Amazon/HK
去黃金買得啦 價錢唔差得遠
如果1660ti版本900usd會唔會太強人所難
但係貴啲又冇咩興趣 買其他好過
我覺得notebook太平一定冇好,尤其電競notebook,不過新AMD CPU係值得等下,同埋同之前比較AMD CPU都唔會太貴嘅,1660ti就應該難啲,1660/50S都可能有機

平價電競notebook通常都推TUF / predator helios 300你可以再睇下
新amd cpu性能好似幾好 如果價錢可以壓低嘅話仲好 有budget當然想買好啲 不過再上就不如砌機算
本身想等a15 但如果個價麻麻就可能買返fx505 未必上1660
其實有位一定砌機 買nb做乜鳩
買nb梗係搏佢可以拎出拎入 窮人冇得自己一個一間房嘅悲哀
不過衰貪心 又想打到機 又想輕 又唔想太貴 結果累自己諗到頭都痛
真心砌好過 nb gaming 個experience好一般
其實都考慮過性能會爭好遠 但係屋企位唔多就冇計了
同埋我都唔多打3A 魚與熊掌不可兼得呀嘛
本身諗住捱到a15個價出唔等4月部G5
而家都唔知要delay到幾時
答爹講句,因為經常要出差先買nb
但又想同friend打機
哈哈 nb打機冇可能贏到desktop架啦
不過其實唔係打啲好勁嘅game都還可以嘅
但係如果要用皮幾嘢 我真係唔會買gaming laptop
Amazon i5 cpu 賣緊700usd 5500 hkd 到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞