又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
asus保養係咪好過acer?
有冇Ching買過dell?G3同G5如何?
同埋係美國買香港係咪唔保?感激
有冇Ching買過dell?G3同G5如何?
同埋係美國買香港係咪唔保?感激

保唔保
10%-15%
https://www.amazon.com/dp/B07QLBDMG4/ref=cm_sw_r_cp_api_i_2zOqEb6JRZPVD

巴打們點睇呢部?

i7 16gbram 512ssd
8k好似抵?
不過唔知keyboard下面舊野咩來
買咗部helios 300 8.5k
唔熟notebook估唔到咁平都有144hz
感覺俾我想像中好
打咗陣poe都有100+hz
不過要搞搞個散熱
上網話要墊高佢就得

宜家收埋咗部機,等出國先用
另外請教多樣
網上寫asus部機用19v電壓
係咪到時要用幾百蚊出ssp配隻火牛?
no need la...
部機火牛support worldwide la (AC110-220) -> 19V DC
打大作開高效唔開turbo部機好興, 開左個風扇又好大聲

同埋256GB真係唔係好夠用, 遲啲要加返多個ssd先得

上年thanks giving買先7千4, 咁嘅價錢真係冇野好投訴
會有埋三腳插頭?
thx
個風扇開到最勁係可以keep到<80度, 但係驚好快壞
另外諗住買個external裝片, 256淨裝program應該夠
岩岩買咗第一頁呢部:
7. amd最新3500u機 (購買前請查清楚amd cpu能否達到閣下功能需要)

https://www.amazon.com/ASUS-VivoBook-R5-3500U-Graphics-F512DA-EB51/dp/B07QQB7552/ref=sr_1_1?keywords=asus+3500u&qid=1561204992&s=gateway&sr=8-1

想問下想轉3腳頭, 唔用轉插的話, 我應該去邊到買條火牛線?
唔該
鴨記
請問newegg買Asus有無國際保?
如果有係幾耐?
另外想問各位下面部機抵唔抵買?
Spec同呢個一樣,個價貴幾佰
呢部點睇 唔重有touch mon i3 8gb

https://www.amazon.com/gp/product/B07XV8BWWK/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A254Q68O1TCVS&psc=1

係mon 廢, 不過夠我用夠平3千蚊
但睇comment 又話wifi差又話貨不對版

大概1.5kg 樓下 intel 8gb ssd 仲有冇好介紹?
amd u 唔想佢apu 食ram...8-2得6gb 不了
加少少有i5 8gb fhd mon
唔得閒爬文
同第一次買notebook 唔知道啲顯卡同唔同普通電腦一樣
有冇啲平價 5000以下 打到pubg既手提電腦?
依家買notebook全部都寫要31 December 先送到,搞咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞