又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
打打下機岀呢個
可以點搞

豐澤網店呢部大專生優惠抵唔抵屌

啱啱買咗Aero 17 好使好用

電就有6個鐘 打機爽到爆

唯一唔好就係電池mode 粒u會鎖喺2.2GHz
廢青bro 我都買Aero15了, 唔該哂你之前既幫忙,

我想問你粒U有冇做降電壓? 我宜家core/cache voltage offset 果道係-150mv, 但打LOL 既時候個package temperature 都仲係經常上80-90度, 令到風扇成日轉得勁快勁嘈, 我怕長期係咁個風扇會好快打柴,

其實我平時用係唔需要用到咁高效能, 唔知仲有冇其他辦法可以降頻? 如果唔插電既話溫度同風扇轉速都相對低, 唔知有冇辦法set到插住電都保持唔插電既效能?
有降-140mV 我比較保守

LoL應該唔會咁快上到去90架喎 睇下你擺喺邊玩

如果你接受到用唔盡粒u既話TS可以disable turbo boost 咁粒u插電嗰陣就會長行2.6 而唔係3.7 溫度同風扇都可以改善

而且我習慣一定唔會用auto風扇 會自己較fan curve 會貼合返自己需要
雖然而家講可能太遲 重裝windows 同所有driver都會幫到手 我一入手部機就即做了

當然呢個係最後辦法 做咩都唔得時先重裝
update返少少
今日打咗去問,同佢講響AMAZON買,佢話無外國機嘅零件,又問我係咪國際保養,叫我證明,否則會收我錢。

我想問係咪大我咋?點證明國際保養?
Thx Bro
係咪上網登記個種
上網登記咗,再打去皇家問
唔同重量,用料都差d
strix 3 個重量無記錯好似同Aero 17差唔多?

aero 17 2060版我用緊 好抵玩 仲平過15吋
Aero 17如果遲下出4k 120hz就正
暫時4k 120hz 得asus ProArt StudioBook One 同razer blade pro用緊
可惜2080Ti都只係勉強推到4k120
冇人叫你開足4k
打機開2k
睇片開4k
想問下其實係咪之後都唔會有咩大特價 ?
要等到black Friday先有
同埋係咪要寫住amazon配送嘅會好啲
有d機直頭電池mode會轉返內intel粒uhd graphics
電池mode轉內顯都正常 畢竟有optimus

不過鎖喺uhd 內顯就好大問題了
真係一dd有好多配勁graphics card既電池mode就收皮

如果有得好似desktop咁自己調節就好了...
本身諗住買,價錢真係平macbook一截個specs又靚仔d,但買之前睇youtube d review同比較,一電池mode就收皮既話搞到好卻步要長插電的話不如desktop仲好

美森買既2手 Asus strix 3 送到

比1手平2000hkd. 除左包裝少少殘之外,部機睇唔出同新有咩分別。

不過部機d 貼紙貼得唔正既
mon 下面果塊IPS 貼紙仲有少少突左出個mon 邊.

總計$12000 連運費。
17 寸ips 144hz
9750h
16gb ram , 512 ssd
rtx 2060

佢2手寫個condition 係like new, 而家除左d 貼紙唔正之外其他都幾滿意。
點解要買二手..
平2000

感覺抵d, 自己用一陣咪又係好似2手咁。

同埋買laptop 都係睇彩數,你全新都未必100% 無問題。

靚靚仔仔,無光點死點就ok.
你個價加4000就有全新Aero 17 有TB3 有網線頭 有指紋 有靚mon 最緊要電量夠 6-7個鐘

不過想要咩就自己取捨啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞