又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
Dell都係垃圾
你用過個保養未
Xps15打唔到機唔好諗
一熱會降到on99
其實MacBook pro打唔打到機,淨係打下Lol+CS
實打到架
其實除左呢3個Choice 之外 Zephyrus M 買來打機,會唔會好易收皮。
上邊見有巴打話買左Zephyrus M 會藍mon,搞到我唔敢買
我Fd買Air,話 打Lol都打唔到,太熱
藍芒要睇code
9成係撞野
Aero15 gx502 gx531 Zephyrus M,呢4部野都可以接受?打機既話
問黎把撚咩
部部都打到架喇
係差個散熱姐
Zephyrus 嗰堆就靠自己

Aero 買個3舊唔使既散熱墊就可以解到10度 自己諗

利 用緊aero 17 max temp 全燒都係75
mba就唔使諗啦 個風扇細成咁

mbp 都算打到既 有獨顯
其實藍mon係睇你撞手神 邊部都有機會中招 主要都係driver 問題

識自己買返嚟即刻重裝windows 同driver 就唔驚啦
最後揀左Zephyrus ,希望挨到1-2 年,好多Asus notebook 既評論都話ASUS quality control 好有問題,一買番來就壞
點樣重裝driver?
重裝window 好簡單姐,直接係控制台到撳就得,部野到左後我應該會重裝window
點解要重裝window
Windows問題最多
控制台撳係reset windows 重裝係要手指既

driver 就每個零件上官網download 唔計等安裝同download 既時間 一般半個鐘就搞掂
因為唔重裝你部野會超易壞
點睇LG GRAM
但我部Desktop 之前係控制台撳,重裝左成3-4 個鐘,似係重裝,唔係Reset wo.佢控制台有幾個唔同既制撳,有個需時最耐個個以為係重裝。

你既意思係自己用隻手指download 定win 10 ,再裝番?定要問ASUS 拎?
手指裝 詳情自己google 已經好傻瓜式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞