又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
買左17.3
佢話要半個月送到但一星期內就到左
用左半個月, 幾滿意
買左15.6 部野已經到左,試用緊,睇佢本warranty handbook 最後好似講明冇international
同埋部野真係好嘈,風扇一開好似真係開左屋企部風扇咁嘈
正當想重裝window ,係到撳F11, 撳左幾次,部機成部死左,郁都唔郁
想點,用左15分鐘都冇
你開左high performance?
唔覺嘈
物都冇開呀,呢家整緊重裝Window 呀
有制可以開High performance?
我係一開頭開機個時已經聽到好嘈
power preference有得教
battery saver冇聲
我重裝完window ,搞driver 搞到頭都暈埋,asus個官網又講邊個一定要裝,整左一堆唔等洗既driver 出來。
仲要有d cpu/ gpu 既driver ,down完落來,仲要係個File入邊慢慢搵。真係玩死
User friendly 小小就好
撳入個D driver file 入邊既setup到,佢就彈左個Cmd出來,之後係咁話存取失敗,係咪姐係代表部Notebook幫我自動裝左個個Driver( audio/ Bluetooth/intel cpu)
隻mon有分72%同45%NTSC
45%淡色到
上邊條link個部應該係45%
但6000$ 唔洗就打到下機又幾快,算係咁。 我對mon冇咩需求
買多左條8gb ram 插
死左之後點開得返?好似咁恐怖咁嘅
想問下ching係咪用windows usb重裝 感謝🙏
死左之後重新開機囉,暫時呢家冇事。
係用Usb 裝呀,其實佢D driver 裝完Window 後,會自動幫你裝晒咁濟
但最好都係個官網down過晒,全部撳一次(雖然好似好多driver都冇裝到),唯一感覺到down落來既driver 有用到既係gpu個個,其他好似自動裝晒

其實玩lol都感覺到小小,個mon唔夠fps/hz之類,但一分錢一分貨,我覺得已經唔錯(定係其實個Gpu driver 仲未裝好,用緊底版張內顯?,我都唔知,成日見佢彈個inter gpu driver 出來)
我就試玩過Csgo+lol ,唔知我用唔慣定點,佢又唔係lag,但好似唔太順(可能Fps/hz 問題?,or 我未裝好Gpu driver ?),其實點張先confirm 到打機個陣係run緊張1650,而唔係run 緊張Intel 內顯?

總括來講,部野外型算幾靚仔,性格比幾好,因為我覺得得我買Zephyrus 我都會用唔著咁高階既機。玩番2-3 年再換過部仲過癮
MBA單風扇散熱廢,同埋人地真係定位係文書機同sell portable,PRO入門版都係單風扇

獨立顯示卡要16吋先有13吋都係用緊iris 645/655
我想問下呢係咪用usb裝穏陣啲 我咁啱之前唔見左隻手指 咁Ching有冇轉過個風扇setting 有冇好啲
我見啲人裝置管理員會顯示張卡有冇run到
我都係貪呢部性價比好似幾高
聽上邊D巴打講好似usb裝好D,我都係跟風ja
問我晒氣 ,我都係跟人
本身我訂左西風M 1500 usd ,之後見2位巴打都要左呢部,同埋700$usd 咁平+早d運到,即刻要左呢部。
另外個部西風cancel 左
有冇人用緊Dell Inspiron 7590
見佢用鎂合金夠輕身,外型標準低調
打機、做嘢都啱用
但聽聞散熱好差,唔適合打機
求指點迷津
想問下asus同下面呢部MSI有咩分別?
D SPEC好似一樣
MSI係咪唔係全球保?
呢部限時都係6百幾USD好似幾抵屌
利申: 窮L

https://www.amazon.com/MSI-GF63-9RCX-615-i5-9300H/dp/B07TR7WRK9/ref=sr_1_10?crid=2PECR8IMDCNJI&keywords=gaming%2Blaptop&qid=1579627874&s=electronics&sprefix=gaming%2Bla%2Celectronics%2C355&sr=1-10&th=1
同埋我搵好似得ASUS係全球保一年?
MSI ACER好似都唔係international warranty???
唔知點答你,買下試下咪知
5千幾我覺得抵到爛
一陣想出高登睇下
但腦場係咪點都唔夠amazon平
但腦場買應該都有保?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞