又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
唔係去到24號咩
最好揀返香港都有既model 黎買
就算有國際保 但係香港呢面無個部機都係唔會幫你保

如果自己加ram 既話 盡量唔好整爛D 保養貼紙
同埋扲去保養個陣最好都係拆返條ram
ASUS Vivobook K571 Laptop, 15.6" FHD, Intel Core i7-9750H CPU, NVIDIA GeForce GTX 1650, 16GB RAM, 256GB PCIe Nvme SSD + 1TB HDD, Windows 10 Home, K571GT-EB76, Star Black
https://www.amazon.com/dp/B07VLPQCNZ/ref=cm_sw_r_cp_api_i_OpEaEbXKAE7ZT
有無師兄用過呢部 O唔OK
諗住用黎 睇下劇 打下機
邊到睇係24
Thx
即係我去hk asus store 個網search個型號冇就香港唔保?
穩陣咪打上去問吓
我都有睇到哩部,但見佢comment啲人話wifi成日斷線,唔敢買
dell xps 系列好硬淨喎
不過黎緊轉 hp spectre x360
10代i7先6千幾蚊 平到笑
廠就緊想你年年換
所以佢啲設計for一般user/usage都最多最多係兩-三年壽命
識保養拆開清塵換散熱膏可以長命啲
2010年既應該係i3/i5/i7第一代?
第一代真係熱撚到癲
我果時都有買第一代i7 notebook,
咁啱又full grant到屎忽㾗係sony買左部Z117頂級spec要成二皮野
本身已經係用緊ssd,
用左兩年都覺得太慢,
但果時買得咁貴唔捨得換
13年果時頂唔順換左第三代i7
你頂左8年
咁如果係文書用黎講
用低電壓嘅U 係咪襟用D? 正常黎講
想問下有咩機用到4-5年以上
而家用緊ideapad u330p i3,用左4年幾5年仲好正常,但想換部快d同個mon清d既機,有咩機推介?主要煲劇睇片,上網多開,少量打網頁game,最好有15吋,budget $7000內
唔係掛
唔係打機用

主力執相,加少少剪片(1080p)

筆直六千,13-15吋mon都得

唔想太重,因為要拎出街

有無推介?
一般文書 睇片 執相
中意打下舊game
三國志 太閣5
budget 4000
有無推介
聖誕都完全冇特價
無資一問amazon買ausu係咪連埋中文window
入左window係語言入面down返中文
想問下,有無的似屌米個的款,簡幾是正咁既介紹?

唔想買屌米丫!
揀番中文 定係要download?
你主力執相+剪片用咩software? Adobe最近睇GPU多過CPU

做多媒體呢d RAM起碼16GB
你揀返中文,佢就會有個download俾你click,大約10分鐘內就得,再重新開機
簡中文會自己down
Down好似都打唔到中文係咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞