又係時間推吓Amazon 平價notebook (23)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
睇晒成個POST, 發現好多巴打買左asus用左冇耐都有好多問題, 同有D直頭壞左, 要拎去保養.
但點解咁多巴打仲硬推asus
感覺買aero/dell好過
呢家既win10 ,要重裝, 基本上撳個制就搞掂
買notebook就係貪方便, 部notebook跟幾年, 好大機會重裝win, 又要backup color profile,重裝完又要搞個樣搞個樣
因為得Asus有保
香港有架
不過好撚柒貴
我問newegg asus有無國際保養
佢話Local ASUS won't provide free support for US version item, sorry.
Amazon又無寫有保養
冇保 有寫明先有可能有保 依架嚴左好多
買notebook貪方便之餘都想要唔壞唔lag

重裝windows 可以解決好多原廠win 10 既問題 而且如果唔亂整野 係唔需要搞好多次既
我都睇中呢部
Bro ,如果chromebook有咩推介?
thanks
回緊邊個post
我一日一粒
咁唔計國際保既話, 其實邊部抵買抵用? 我感覺用AERO 15/17既巴打少D投訴話部野壞/有大問題
我上HK ASUS 官網, 直頭唔見gx531 呢個model
下左架了
係美國搵緊邊部Notebook抵買
華碩係垃圾

所有產品都係,除左底板
十七寸或以上有無介紹
如果ASUS係垃圾,MSI Acer簡直不值一提,求穩陣就MAC/Dell,保養冇得頂
dell有冇邊部輕既打機notebook揀?
dell同aero 點揀好
dell xps 拎來打機既話,會唔會好易收皮?

雖然lenovo 賣左比強國, 但我之前用佢地D ideapad/thinkpad,我覺得算好耐用, 用好多年都唔壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞