[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
真係加返3.5?
加 3.5mm 都冇用,用慣咗 WF-1000XM3 聽歌。
另外嗰個萬年 8MP 前鏡,真係想打柒佢。
整個1000萬像都好,我XZ1到而家都係800萬
XZ3出過1300萬 只係1又變返800萬
如果同S20同價我會忍痛轉會
竟然唔係g lens ,會係蔡司鏡
又唔係相機支G鏡
就算唔同價 都差無幾吧 SONY會平?其實你去意已決吧?
等埋發佈會睇有咩軟件技術
冇記錯蔡司好似高級過g鏡?
佢唔打洞既放唔到咁大個cmos
一陣又比人屌上邊框大
得4000電唔合格喇
4500係今年5g入門標準
依家好似係 G < 菜 < G master
其實真唔真?
ultra wide有AF?主鏡頭開口位咁細塞得落1/1.7” CMOS?唔係縮返去f2光圈就佢呀?
佢近兩年出咗G master (橙G)比蔡司高
但蔡司係高過本身舊G (銀G)
好似幾正
但部X1幾滿意唔駛換住
換就應該換iPhone果邊
雙修但部iPhone 7真係愈來愈慢
咩都用iPad Pro 11做咁制

Btw求其搵支G鏡都貴過部Xperia
Zeiss T* 係鏡頭係幾型,今次用返大路cmos,唔係定制cmos,希望成像對得住我地班fans啦
Sony長期支持者表示失望,由ZU支持到X1

鏡頭睇死佢用蔡頭都唔夠Samsung黎,實輸cam軟件

8GB ram, Samsung 12GB起

4000mah電2020年唔合格,加上5G,又唔寫快充幾多W

90hz mon 都唔夠Samsung 120hz黎

顏色如果真係得黑,紫就慘,白,灰去左邊

今年應該會等Samsung Note 20 Ultra
佢 8MP 都唔緊要,起碼都加大返個 sensor size 啦,得 1/4",夠邊個用?
屌三星/華為既ultra wide都有af喇
就咁睇spec
24mm 應該係imx555
16應該係同S20同model
70應該係之前個粒
肯定又係萬年 15W
S20u都45w了,仲要5000mah
出唔出中階嫁屌
要買部spare
唔係真係要買A 51呀
講真,圖中規格放落2019 Xperia 1度都可能有得同其他廠一戰,2020先出,優勢已去

Samsung自己都知S20要變革先可以同大陸機/iPhone打落去,所以整部S20 Ultra出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞