[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
Sony都水滴
唉… 最後清泉都無埋 希望Xperia 1/5後繼機唔好整穿窿MON
呢啲L系低階機算啦仲垃圾過x10/之前既xa系
垃圾機都係貼牌架je 呃我唔到ge
基本上台資廠無咁多資源可以幫人貼牌,係大型ODM廠先可以做到。你可以搵吓資料台資手機代工廠完全唔係十強之內
大陸Sharp ?
有冇 Xperia 5 加 WF-1000XM3 用家揮手
少貨產量低
日本機好多電量好細,唔信去搵吓啲日系機佢哋啲規格睇睇
今年Sharp插咗旗先,如果Sony廢過佢就真係
https://jp.sharp/k-tai/aquos-r5g/
5G機先用3730電。都話日系機偏向用細電量電池。唔知係咪有乜規範因素
個個都話5G機要大電,機都未到手就插定先?
如果電源管理做得好個ROM寫得好3730mAh已經夠做啦……
睇吓人哋毒果11 Pro Max

而家就係寫得唔好嘛
你寫?你又知唔好?
用緊咪知唔好囉
前用家係度
Xperia 1加 WF-1000XM3
An個系統同ios 2樣野
Ios放係度可以唔扣電
An開飛航都走電
1仔好用定5仔好用?
因為我未用過1仔
屌1/5冇大分別
除左芒1靚d大d
個價分別都唔大
X 1 加WH-1000XM3, 想問 WF-1000XM3好唔好用想入埋做替換
sony都開始整怪mon 好失望
可能佢由sony打手跳船過3星
我都覺得係
希望L4 千零蚊有交易
你用緊邊部啊?
貼牌黎
如果旗艦都咁玩就收得皮
打你老母咩
你幾時會見d打手會自己比錢買機同an》ios 2邊跳

身邊d死忠都頂唔順sony機跳左喇

得罪講句真係靠個logo留客咩
你唔撚掂既會比人屌好正常,屌撚完仲要唔改先好野

我就講下最新個部Xperia 1

D料就越用越差,喇瑞典廠變台灣神盾
個指紋認唔認到好睇佢心情

個相機仲勁,咁撚多年影完相都係lag一lag,即睇由一開頭至少7-8秒,升級完變4-5秒,
冇手動夜間mode,得一個全自動好暗先會開既自動夜間mode
由轉完圈到出相應該都有10-15秒,你試下搞部機一定死app
我就話好彩就住部機未試過出綠相,但呢到大把人試過

個白痴auto hdr咁多年都冇改一樣咁難自己開到

屌撚完都要讚下
Xperia 1相片質素色水係咁多年黎Xperia 最好亦好啱我口味

讀卡器萬年30r 20w

電就咁多年都係3千零點解唔比多d?
用就一定唔夠一日用要中間叉一叉
Xperia 1呢代終於肯加快叉電速度,實際最高15w
係好過以前10~11w既

芒係靚既,細節係高
但hdr係廢既,得youtube先會激發到正常hdr mode
你自己放hdr片入去睇同Netflix 都係用唔到,會同正常睇片一樣光度

手動光度最高得400nit,自動激發下先會最高上600nit
但個自動光度又鳩下鳩下咁,唔係為左陽光下為左睇清楚係唔會開
平時自然400nit室內睇片拉到盡勉強夠用

系統
好聽講就係原生,實際比原生更原生
舊機升級版本後既新功能都唔比,升完同冇升冇分別
自家好用既app又cut撚曬都唔知做乜撚野

一出即買7k賣完贈品=6k
以6k黎講咁既水準真係唔合格
3k既話可以一戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞