[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
我想問sony Xperia 1個 DSEE HX大家聽唔聽到分別
我用跟機嗰條typec to 3.5mm 配ie40 pro
我開咗同冇開聽24-bit歌好似冇分別咁
利申:唔係好識音響方面嘅嘢
聽串流定乜隻實體音檔?
會壓縮咗少少 會減低咗少少雜聲 我個人覺得 當然Walkman嘅DSEE HX勁好多啦

我無理解錯,你開咗,個DEE HX係將最爛嘅MP3 320K以下嘅音檔去改善,你將啲hi-res(24bit)開咗去聽,應該聽唔分別
24-bit 洗咩開 DESS HX
以 d 味精 mode 係卑 mp3 用
原來係轉垃圾去寶
唔該晒
Hi Res歌唔會有DSEE HX效果㗎,佢係for有損壓縮同無損音源
1同5一齊發布?
其實冇左mwc即係幾時會發布
日子不變,改左youtube發佈
我估吹水多
唔似真,特別pixel
暫時其他rumors 都話換左12MP 大底CMOS
1/1.33 inch唔大底咩?另外佢寫本身個cmos係48mp,但auto mode只俾你用12mp,幾有xperia feel
Pixel係有拎1吋model去試
用唔用就唔知
屌同而家d新cmos一樣姐
同像素日頭用,夜拍4合1
難道你覺得現在嘅xperia會俾你1吋cmos, 佢肯接近而家最新嘅cmos size已經唔錯!!
s20/20+ 主鏡頭 12MP、1/1.76”
s20u 主鏡頭 108MP、1/1.33”
如果爆料是真,即係跟貼返s20u嘅旗艦size!! 出黎嘅成像就要睇sony mobile嘅調教啦!!
不過唔好ff咁多
你預佢用s20套野都偷笑
你啱,冇期望冇失望
sony 真係自己攞來,華為俾人ban 好心出d 大電d的機
今年洩漏嘅消息好唔多,好似傳今次旗艦機有4xxx mah電
大尺寸機冇5000都係垃圾
細既最少都要4500

今年旗艦機標準係
2k高hz芒
12gb ram
Usf3.0/3.1
主鏡最少1/1.7cmos
非轉子摩打
Sony其實幾好彩
廠搬左去秦國唔會受影響
睇下會唔會好似note7個時捉到機會
日本機好多電量好細,唔信去搵吓啲日系機佢哋啲規格睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞