[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
隔離
X2鏡你禁完3-6秒先會轉到
你要睇部機心情
唔使理個白卡佬
我都block撚左
但我仲見到你呢一句喎,唔信Logout啦!個個做駝鳥,你全部連登仔都block先啱你block嘅用意架
用佢就變咗係我個人去遷就部機,咁我用嚟做咩呢?仲要有時影完食我相冇 save 到,都冇同佢計啦。
早幾日仲要自動幫我成個 WhatsApp folder delete 咗,一起身見到 WhatsApp 啲記錄好似怪怪哋,啲相、片、sticker 全部要 down 過晒。之後睇返,原來成個 WhatsApp folder 係空白嘅,restore 完,啲記錄只係去到 2019 年 6 月換機嗰陣,咁就冇咗幾個月嘅記錄啦
用sony機係可以訓練人既eq
亦可以叫佛係手機
因為做咩都係睇佢心情
你個傻鳩,你真係唔肯去用Sony中階 ?
Helio P22(MT6762)
3GB + 64GB
唔賣千零賣幾多
本身l系列係賣1500左右
我用緊z3,呢幾日個mon比我跌到收咗皮,顯示唔到,終於都要換機
想問下星期一發佈嘅Xperia 1.1係咪多數等十世先有得買?
如果等唔到Xperia1/5邊部會好啲?啱啱追咗post,Xperia 1好似好多bug+唔少問題
咁可以點搞搵返係邊個APP?
先從安全模式試咗相機開啟正唔正常先。
以前留落嘅用家意見多數係社交、同社交通訊app霸用咗。其實先從呢類app個相機允許權著手。先將呢類app唔俾佢哋允許權,reboot部機過一陣再試相機
我部XZ1都就黎打柴,我都等睇新機出成點,無就買5唔買1。
我部11待機好撚廢喎
仲衰過我部xz2
唉,我部機係真係打咗柴,不過部z3用咗差唔多5年我都心滿意足,只係真心想買1.1,好似有番3.5mm,但唔知要等幾耐

但點解你會買5唔買1?
繼續吹
Ios待機根本唔扣電
個人鍾意個鏡頭喺角落頭,同埋個芒細啲。
仲有48小時,今年冇乜消息流出反而仲心急!2020年第一擊,究竟XPERIA咩葫蘆賣咩藥呢?
真心期待
好想快啲有得買
快極都5月喇
不過唔出勁野出黎又係比人撳住黎屌
唉,次次都咁耐先有得買
我用咗一個月,你由ambient sound 轉去noise cancelling 其實好分別好大

佢係畀到你寧靜嗰種空洞感

不過我認同有好多位要改善,多數係軟件問題
1.首先noise cancelling/ ambient sound/ ambient sound control off 個互換可以做好D
例如撳一下就 ambient sound
撳兩下就 noise cancelling
撳三下就 ambient sound control off

2. playback setting 可以同sound control 合埋一樣野。正常人要大細聲,開始停,同埋上一首下一首就夠。
e.g.
一下開始停
兩下下一首
三下上一首
一下長撳細聲
兩下長撳大聲

3. google assistant 完全無教學,唔識用咁制

4. 可唔可以寫低點聽電話,cut 線,hold call 同mute。Bluetooth earphones 都需要呢D

5. 我知你通話收音問題係用軟件就解決到,sony你出手未

6. auto mode detection, 我知你話話我聽你轉mode 好敏感,但係我搭車行埋位坐低係都由transportation 轉去walk 轉去staying 就真係做多咗。同埋轉mode 可以唔使話我知,個notification 可唔可閂到冇?

會唔會係暗示5鏡頭呢?
生性唔好雷聲大無雨落
係五鏡
前鏡,後三鏡+tof
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞