[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
我一開始都係 之後reboot左幾次又開到相機
好似伏伏地
唔up 住
等多幾日睇下點
睇流出嘅spec好似幾正
但係無紫色
係咪 52.1.a.0.532

xz2c 唔知up 唔up 好, 之前 8上9 都lag 同倒水左好多

再上10驚死機
俾Sony 閹左,睇死唔好以後更新後補
唔知點解熄咗mon用finger unlock唔到
要㩒power button著咗mon先
唉屌side sense冇都合理
an10原生嘅gesture control洗撚閹咩

好撚sad
唔想對住三大天王
唔閹咁啲新野點焗人換機,sony有哂前科 硬件新野舊機無好正常 不過原生gesture control都無就好仆街

我都唔知邊間廠放android 10更新俾舊機會閹呢項功能
應該得Sony會咁做,XZP升An9同An8無乜分別....
有啲廠去到而家都會閹ldac, 到an10閹dualshock4 support

他牌會閹sony畀google嘅嘢
sony就閹google嘅嘢
暫時得1/5先係正常版an10
Samsung 朋友由an8開始用緊手勢
用緊xz2c 上左an10 相機開到冇事,而且我冇factory reset. 不過啲色係鮮左好多。
An8無Android官方手喎,用其他apps ?
三星官方有搞
同埋sony一直都冇既手動隱藏三星一直都有
所以要多RAM先好揀三星機
三星一直都多ram過sony
係吖,唔多RAM嘅三星一定會Lag
無錯
你講到sony少ram唔會lag咁
但三星少RAM保証會lag我就幾肯定。至於你點領會我講嘅事,我無法控制
Ram sony機一向夠用,但粒電同rom 肯加大就最好
講到lag呢樣野
Xz xzs既用家身受其害
好彩我跳左呢代
XZ3 好把炮號稱全球首部an9機,到an10年代 手勢操控都係失踪

本身已經似stock android, Sony仲自行減料
唔係夠用問題
人地價錢同你差唔多rom同ram都多過你
功能完整性又好好多
點解要人簡你先
減左咪迫到你換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞