[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
同邊個牌子9成相似嘅貼牌?
我未搵到。
聞泰、華勤、又唔多似
又唔似TCL特色
前幾日拎左部XZ2 去整
壞充電位 大細聲制
TSO 今朝打來要訂零件3 4星期
早知去出面整算啦
Dklm 咁都無件
咁你自己帶返部機返去用住先定擺低?
各位sony用家可唔可以叫佢唔好咁痴線 好嗱煩 btw任何淫留意左陳怡四 五個月 你啲taste
wf 1000xm3
個人覺得幾好用
noise cancelling算出色(雖然同wh 1000xm3冇得比)
電量算滿意
音質幾好 1000蚊耳機水準
外表來講算冇得輸

缺點:
耳機個觸控操作係廢,雖然靈敏,但耳機好細 一hi到耳機 個耳仔就feel到 唔到舒服(特別係double tap暫停/播放嗰陣)
莫名奇妙有d細bug
例如
1. 無啦啦唔會自動連線
2.無啦啦冇得較音量

但又會無啦啦自己好返

個人8/10
都推介fd買
人哋追擊條肥閪你又唔滿意?
放比佢算
有幾部電話

佢係咁比條肥閪views 幫佢宣傳我就真係好唔滿意 睇多啲黃youtuber仲好
知唔知邊個蔣麗云? 有冇睇個Ann姐蒸口罩論? 當有人話無聽過蒸口罩可以重用,Ann姐點回應番佢?有冇睇完覺得Ann姐建制藍絲死要面子嗰種人啊?你回應嗰個就有呢類特性。而且邊度有証據我係Sony打手?
佢哋就好似一班者搶廁紙、搶condom嘅人咁,人哋就咁就去認為嘅重嚟…
算,我今日講咗一個上傳上大陸server,嗰邊無一次學術性同我討論到。三星機用得耐咗唔會蠢到咁掛…
一味聽從三星講嘅所謂科技技術?
https://youtu.be/Kozr67GR7kU

我唔該你睇吓呢位YouTuber講嘢 尤其是第二部份 人哋其實真係講得好好 態度正確 方向清晰 都唔知你盲屌乜嘢 我唔係幫嗰位巴打 但我唔認為佢有做錯
我朋友就係5個月壞左叉電位就買左其他機用
估唔到佢換完機冇投訴
咁大間維修部無件 仲要等3 4個星期
Tso就黎冇得做(好似係)
係就好
個制凹咗叫佢換個制
佢話換完有機會唔會凸返起
話禁到就算
嘩… 講到咁唔負責任 打去82038863投訴佢啦
Sony mobile cs都係tso既人
你投黎把撚咩
除非sony mobile 保養轉返sony自己做
唔係打呢個電話No. 打呢個無用。
若然有野想屌,搵TSO維修中心直接打去屌柒佢哋先好。係咪好耐無公開TSO維修中心嘅熱線?好似俾人知道之後就唔再公開個熱線號碼
Xperia 1
#825 幾乎講晒我要講嘅嘢
好似我之前就問落你,你拒絕自己答。無你個人用後感OK嘅無問題
1. 其實已經有 6GB RAM,我唔知係佢殺 background app 殺得太勁定係啲 app 大食,我只係開三、四個 app,每次轉 app 都要重新 load 過。另外亦都唔知點解有時會 freeze 兩、三秒冇反應,之後又冇事。
2. 影相基本上畫質係好,呢度要讚。但係始終相機 app 係通病,影完相撳右下角要圏幾秒先有得睇圖;另外 10fps 連拍基本上十次有九次都係斷,唔可以一口氣連晒 100 張,已經喺光線充足嘅環境下都係咁。另外相機介面轉 2x 鏡,唔係次次得,有時只係將主攝 zoom 2 倍就當係,呢度要改善。
3. 相簿有一啲 folder 用咗 .nomedia 隱藏咗嘅圖片,就算用咗修復,都係畀個交叉嘅圖示我,唔識自己消失,fix 唔到。
4. 萬年讀卡器我唔講啦,本來 XZ Premium 嗰代係快咗,有 60 - 70MB/s,一去到 XZ2 Premium 到而家就慢咗,得返大約 30MB/s。
5. 指紋識別呢個我諗好多人都講過,解鎖成功率唔高,硬件缺陷,用平嘢嘅後果,軟件都解決唔到。XZ2 Premium 或之前嘅機種,指紋識別比 Xperia 1 更好用。

我有部入咗水嘅 Xperia 1,主攝、遠攝鏡頭、RGBC-IR sensor、閃光燈壞咗,報價維修 $5,600 太貴我唔整,都特登去買部新嘅,唔知你覺得我有冇資格講呢?
我無話你無資格去講喎,不過因乜要借用人哋講嘅野而你自己唔肯去講?
咁我都話咗 #825 已經講咗我大部分嘅心聲啦,其實我可以照 copy 㗎。而家你咪當我引用 #825 講嘅嘢,我補充返自己嘅意見囉
係囉!點解自己都想講,到呢一刻你先講到呢?仲有野想問你,你要用suica咩?
我唔使用西瓜啊
無野了,隔新po答咗我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞