[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
用咗一晚原生決定轉返Nova
希望google快啲開放手勢權限畀第三廠……
用唔用到田4-5年先?
iphone 五六千用到四五年
間中換下電就得

sony有無得官方換電?
android機冇乜邊部用到過兩年,sony舊電過咗一年會老化得好快

要用到三年一定買iphone
SONY已經係用日本電芯 耐用度已經好高 其實你想嚿電襟啲 麻煩唔好低過30%充電 更加唔好用到完全無電同低過15%

iPhone啲電芯先垃圾喎 韓國電芯嚟…
咁sad

五千蚊仲諗住可以用三五年
之前用android 一年半已經要 挨 住咁用
iphone 6s用左四年換左電之後都未至挨住用
一年半已經要捱咁好笑 我唔知其他牌子啦 我啲舊機多數俾阿爸阿媽用 依然好砌得 絕對輕鬆過三年
想買Xperia機

主要想試21:9 同埋今代個樣幾靚

見Xperia 5 5598 Xperia 1 5698

差100係咪點都買Xperia 1?
Mate 30 Pro 點勁都冇用

冇Google 點用

佢個濕鳩Store乜都冇

Banking app都冇
睇你追求畫質定電量 畫質1 電量5
三大天皇鍵?
設定>顯示>互動欄裡面>在主螢幕按鈕上向上滑動>關 就變做三大天皇鍵
5真係好好渣手
係呀,所以明明知道x1 抵買,我都係買左x5
x 2 好渣到我個 ip pro max friend 尋日撚完我部機之後個樣現出後悔嘅目光 加上佢話唔知點解佢部 ip 好 L 多 bug
無啦啦轉os其實好麻煩
好多嘢都過唔到
1仔好處係mon靚,mon大可以分屏,但少電、指紋sensor廢,間唔中就load唔到
相機唔錯但影相有時要load尤其是黑環境
有時大更新完有bug要reset

iPhone 你過渡就方便,os穩定
影相快靚但拍片個人覺得有啲廢
個mon無1仔咁靚咁大又有個黑邊
都叫大電

利申1仔11pro雙修 + sony fans
仲有 其實ios都會有bug
這是索尼驍龍865旗艦?挖孔屏+21:9比例
https://m.mydrivers.com/newsview/663681.html
之前經過電器鋪見到部sony xperia 真係堅靚
可惜用緊iphone
唔係話,打窿mon
超幼邊都夠正啦
佢用穿窿MON 我呢啲終極鐵粉都唔會買!
啱啱出左x5
係咪唔好升an10住
係最初買就快快升好過
samsung 240Hz OLED緊係靚。
用iphone 唔使可惜, 雙修無煩惱
我入左部xperia 1 (應該話將部xzp upgrade 左) 之後都keep 住iphone8+ 做主機, 因為有apple watch, icloud, ipad & mac連動, an+win 真係冇得比
5邊洗5598
上個post有巴打講左
旺角都係47xx仲有300超市+卡
不過依家有無就唔知
我識人員工價4199+卡
但4199都係貴左
之前VIP night 係47xx
買多少少野夠5000
再減500
仲要有卡有尿袋有納米液
唔趕過埋新年先
因為上台CSL獨家到12月31日
1月1日應該其他電訊商都有
仲要出最討厭既家燕姐屏幕,好彩買左x5 , 當睇唔到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞