[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[40]週年Walkman

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
今年Sharp插咗旗先,如果Sony廢過佢就真係
https://jp.sharp/k-tai/aquos-r5g/
三叔真係係MWC 拎哂彩
得佢一家有得發佈,其他改哂網上,無哂noise

罪大keep住機背呢款設計,再develop落去就岩
咪學其他廠轉方形camera module

電量方面真係唔知罪大諗d咩
sony alpha 頭兩代都被用家吊電量少,第三代就換大電
sony camera dept d更新先係更新,成日有新功能
手機個d 更新真係不知所謂
5G機先用3730電。都話日系機偏向用細電量電池。唔知係咪有乜規範因素
Sharp今年真係堆足料
12gb+256gb rom
10bit igzo 120hz芒
4鏡頭
係粒電廢
做咩姐你,三叔都唔係mwc發布
人地自己搞既獨立發布會
睇完都想買,罪大唔該加油啦屌你
淨係個芒已經J死人,最後頂級LCD清泉
個個都話5G機要大電,機都未到手就插定先?
如果電源管理做得好個ROM寫得好3730mAh已經夠做啦……
[white]睇吓人哋毒果11 Pro Max[/white]
5G好食電就幾肯定,最少都要4000mAh。
而iPhone有5G再算
11pro max都堆成4000mah先咁勁
同埋唔好同我講咩電源管理做得好
今年旗艦機標準最少4500mah
你電比人細就輸在起跑線就係咁簡單
大電要快叉先叉得切,快叉好快叉死電
呢個唔係藉口,快慢一樣會壞
屋企人用華為成日用40w快叉部機玩左2年都未壞
Mate9又冇事mate10又冇事
支為用村田製作所電池 話晒日本電 梗係襟用啦 你估泡菜啲垃圾電咩
想當年note7咪一樣有用村田咪一樣爆炸
根本係設計問題
你以為泡菜廠一定會用泡菜電?
你同d日本仔思想一樣咁on9
中階又貴又唔人spec好樣又柒
出黎把撚
配合返虛擬天王鍵啱啱好
唔該我想見到note7田村電池張圖
可以嗎?
乜呀 係爆咗之後Note8先話買村田電用㗎
https://youtu.be/LdZRaiML2aQ

無啦啦出咗部L4,做咩唔24號同日發佈?
Btw,SONY終於出有notch嘅機,但有notch得黎條邊咁粗,不如整返完整mon仲好
順眼過XR
Sony機冇快門制
上代中低階都無咗
低階入門機 + 水滴劉海 + 無shutter button = 大陸廠ODM
odm個款就馬vivo、HUAWEI、紅米啲款一模一樣啦,L4又唔多似
似仲係台廠odm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞