宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
smash拎格鬥/合家歡就得
goty硬係覺得冇機
goty個評定冇路捉既
Ching你好似唔記得咗blizzard overwatch都攞過goty
同意d盲撐Death Strandinf嘅小島fan真係好煩
我都好鍾意MGS好鍾意小島
但我都承認Death Stranding係一隻有好多缺點+唔太appealing嘅game
但有d小島fan痴線到會屌柒所有唔鍾意呢隻game嘅人
“小島秀夫聽過未啊”
“隻game未玩過唔會明架”
“收皮啦 你呢d鍾意玩d膚淺無腦爽game嘅人”
“你太低層次唔識欣賞架啦”
你鍾意玩係你嘅事,但唔使下下踩到人哋咁啊嗎?
即使再鍾意隻game,但佢gameplay上有一定缺憾都係不爭嘅事實啊嗎?

不過唔覺得之後會變到一街都係Death Stranding類作品
寫故事寫到小島咁又有幾多人做到
我係廠商想速食唔使咁晒心機啦,整多幾隻COD咪得
下年仲有half life
咁你抄隻潛入式game我起碼有野玩啊
屌依家講緊遲啲抄隻送貨呃like game喎...
Party games應該好難GOTY
多數都係比story driven single player games
雖然我都好唔鍾意online games
但不得不同意Overwatch都的確係一隻設計得好好嘅game
唔係VR game嚟咩?
Sor唔係想挑機
但好奇想問下點解覺得RE2誠意不足
抄都唔會抄佢送貨啦屌
最多咪抄佢撚鏡頭個D
但呢D好似根本已經一地都係用緊仲駛咩抄
Goty唔應該限於非AR/VR game喎
啲痴撚線fans話送貨好正好好玩嘛
2隻都唔應該攞
可能性極低
就好似要mobile game 拎GOTY一樣
我諗個半online式個發展可以好大,雖然小島唔係第一家
但加個呃like數會令你有心機玩主線之餘去建設
VR game少左人玩, 競爭力無咁大
佢地成日話
"一單, 再一單, 送多一單就訓, 但原來已經早上"
做多咗啦
其實death stranding d like係咪同現實生活既like一樣係冇用?
無用Ga,但偏偏你會去呃like
第一下睇到人地條梯比我過河
有個感覺既係人地留低既都係一點心意咁Lw
Outer world奶共game
鐘意玩既人唔比人講唔好玩
同樣 唔鐘意玩既人唔比人覺得好玩
香港人就係咁霸道 自以為是
巴打快d走 我殿後掩護你
隻狼唔係activision㗎咩
兩隻都好多缺點
隻狼好多瑕疵、好唔細緻
Death stranding 遊戲性極低

上年gow 同rdr2 係口味問題,但兩隻都有資格
今年哩兩隻都冇資格拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞