宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
以本體黎講bb唔完整 係靠被斬件既DLC先令佢上神台,當年又有強大既巫師3做對手,所以拎唔到絶對合理
sekiro for sure

讚美太陽 \[T]/
其實當年dark soul d傳媒評分好多都好低,班契弟就係接受唔到高難度,覺得太難,甚至再之前評demon soul係溝game,批死玩家會唔鍾意,如今只係玩家打醒班契弟,soul like變主流,唔得唔改口風
以後真係唔好講日廠式微唔識整game技術落後
鬼佬頒獎禮,前面幾乎都係歐美game

2017薩爾達(公認)果陣,個個都話日本得返老任

今年入圍有4隻係日廠,ds,隻狼,大亂鬥,re2
佔左大半

隻狼贏係講到明日廠唔只得一間
實際上capcom今年上年都發哂力

咩console式微,日廠黃昏,事實擺在眼前,講下就算好喇
2019最佳遊戲 食用系少女:美食內戰
少部份歐美廚要靠踩日廠黎自我安慰姐
咁你日本自己開個頒獎禮囉
自己冇見識就唔出黎柒
http://awards.cesa.or.jp/
仲用得日本VS成個歐美, 就知日本都仲係遊戲強國
反而係而家 家用機少左好多垃圾就真
係度鬥撚一隻藝術品出來

隻狼難玩咪睇攻略囉
宮崎老賊成日都放水
卑鄙的外鄉人
另外隻game 唔係動作game 來
你當佢係動作game 咪難打囉
當音game 打 易過dark souls

起碼無 bb 打千影獵人/ 路德維希 / 雞脾俠
果種真係好撚難打

不如今年俾番RDR2算啦。。。

如果gow / rdr2事但一隻係今年出都拎硬
RE 2 好但 故事敘述差過舊版

劇情劣化俾唔落手
就算DS 都好唔過拔叔
隻狼冇乜放水啦
冇乜招係特別屈機(仙峰腳Nerf咗之後)
冇得召人
就算你識用對應的忍具,冇基本既格擋能力都係過唔到關
Spam L1係叫做啱手殘黨,不過都唔係好強既策略
隻狼仲要冇得屈Level
BB你唔夠打,升多幾十Level都可以靠運氣碌過關
都有枝黑科技遮既
但打一心(兩隻都係)都係冇法,唔識打死多百次啦
我指水生村屈阿凜石頭果d
講起BB
四周目打後既勞倫斯可以點撚樣打 厚血到仆街

隻狼雖然冇得屈lv
但我發現大部分人都係打中期genichiro果下突然醒覺要點玩,包括我在內
會突然感覺輕鬆咗好多
雖然都係會卡貓頭鷹同一心,但其他既boss已經相對冇咁痛苦
真正磨練技術一定要交符
果下先發現自己之前一直玩緊easy mode狂禁L1

講起BB真係好撚正...大部分boss都一個比一個有驚喜
Papa G、Vicar Amelia、Martyr Logarius、Ebrietas、Gehrman
DLC第一下見到路德維希同把月光大劍
之後仲有Lady Maria同孤兒
攀懸崖大法
其實好多玩開BB/ DS會唔記得
冇意識到
狼其實跑得好L97快
無限氣

慣左BB/DS 果種原地行路打法 反而不利
好似好多人卡ge火牛同獅猿
可以係咁兜圈吉佢屎忽
打回憶義父真係死到要靠不停跑圈偷打一野
P1 唔難
P2 就真係惡打

不過唔係必須要打
但贏到回憶義父同老一心真係好滿足
老一心唔知點解D人話難打 我當年打果陣一TAKE PASS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞