宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
好享受佢個畫風
我個人覺得絕對係最好既一隻
地圖大之餘 d地方設計得好好
遠睇 d龍 黑暗森林 主城堡 四獸 樣樣野都好有壓迫感
第一次見隻山之主覺得靚到仆街
好似真係有隻神獸係我眼前咁
仲識左幾個朋友 最後親手殺哂佢地
武藏傳真係好撚好玩,打左廿幾年機始終最愛係佢,d地圖,迷宮設計無得彈
任game係香港比人當垃圾
外國受歡迎到仆街
上面先咁多人講緊zelda 任鬥始終格鬥game 難d囉goty wo 不過就算囉到應該都無乜爭議 話晒始終任鬥都有佢個意義係度
頂,駁你唔到
武藏傳就好似十幾年前製作出黎既 Zelda:BOTW + Mario Odyssey
btow有一個好撚大既弊病

佢d血量,即係果d心心,高亮鮮紅,永遠長著,隻game又撚襟玩,燒到我部電視出哂烙印,仲要係成排心心紋撚左落個moon度,時時刻刻提住我呢個慘痛既回憶
成班都覺得老任=細路game
佢哋鬼知櫻井同大亂鬥嘅意義咩
其實smash bros好難計落party game 只係有得4個人一齊打 點睇都比較格鬥向
就算班人幾唔鍾意任記都好
遊戲界玩「易學難精」嚟講任記係最勁
你睇孖車pokemon大亂鬥等等都係咁
鐘意隻狼,但覺得個獎會俾小島
其實如果隻狼係後出過ds我諗新鮮感大啲 話題性 高啲 會易跑出好多
問題係佢同上集冇大分別
加左一堆角
系統上一樣
咁樣點攞goty
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞