宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
我個valve會整好hl 系列先出,同埋佢加左新技術應該之後d大作都會跟
先不論共雪係抄翻黎
Ow當年係出色
火紋今集都好唔值得
咁咪係囉

製作人有自己既執著, 我覺得唔應該去質疑佢,
結果令到隻 game 受眾面冇咁廣亦都係佢預計之中

小島大可自己整隻 metal gear 6 出黎 ,
一定大賣之餘要拎 GOTY 都其實唔難 ,
但點解佢寧願放棄自己既光環而整隻咁具爭議性既 game 出黎?

根本 隻狼 都 DS 都一樣 ,
雙方都冇資格話人地受眾面細 , 走得偏
識欣賞既會覺得係一隻好出色既 game, 值得拎 GOTY
唔識欣賞既咪玩左一個鐘之後就屌隻 game 不知所謂囉
我自己就鍾意DS多啲, 好大程度係因為同香港有共嗚
由初初阿SAM孤獨自己送貨, 路又鬼死咁難行, 資源用盡又要避BT

到後來Connect左唔同結市, 你可以用到唔同玩家起嘅設施, 甚至有其他玩家係野外整左啲郵筒放左啲血袋、手留彈
由最初啲路好難行, 到之後成個雪山都係滑索

就好似原本612只係香港嘅示威
到依家CONNECT左全球發展成反共戰線、自由之戰
IGN 比左 control
雖然ign近年開始on99評分,不過都真係唔好睇少其他提名game,既然咁大爭議,直接頒比第二隻
就快開波了
隻狼!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ign每次評分都唔係同一個人評架嘛,評分標準有變好正常,低分信評測、高分信自己
香港冇人提嘅game唔代表佢唔存在冇人玩㗎嘛
一直睇gameplay覺得唔錯
遲下特價會買黎玩
等steam上先再買 唔俾epic賺
唔明你講乜
外國大網 次次都唔同編輯評架啦
見唔少巴打好似對control冇咩認識
係架,本身小眾,我自己都係本身追開scp foundation先留意到呢隻game
隻狼贏左
隻驚唔錯既, 但未到goty, 但如果比我提名, 我會比個位Dmc
隻game真係好似scp
一來果時未夠hit, 二來果年有skyrim, arkham city, portal 2, zelda
Disco Elysium=黑馬
最多獎
今年d作品好普通,競爭低
亦都有機會係因為ds bb既題材太dark搞到受眾太少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞