宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
死亡擱淺啦,見sony 比左好撚多錢做promo 就知。
小島有份做埋評審。
我覺得隻狼好玩d,同埋隻狼steam ps4都係同期出,foodpanda steam未出未玩得
我覺得你混淆左most popular game of the year同game of the year. 後者比較著重玩法創新,概念創新,畫面音樂劇情方面藝術成就
冇遊戲性嘅GAME點贏GOTY
兩個鐘咁少 , 第一次打每隻四粒鐘

手掣都掟爆左一個

太鐘意呢隻game , 已經完成左困難苦鍾八週目全boss

之後又練埋speedrun , 已經玩到心情平淡晒
隻狼仲有用Move Set去表達角色既性格/心境
三年前既義父/義父都係狗賊,會出fake鳩人,擾亂玩家視覺

劍聖一心就係為求強大不擇手段,連鎗都拎埋出黎
老一心比較收歛,劍技清澈咗,識得回避唔會硬碰
但我自己真係覺得幾好玩
P.s 尊重其他人既意見
呢兩隻都難揀咁2020年點算
鐘難打左六粒鐘劍聖,打到就黎痴線
Cyberpunk 2077
試過差一刀 , 我仲有一支藥一次復活 , 就真係斬極都斬唔到個一刀 , 輸左

個下真係成個人崩潰 , 好喊
最陰公真係咁,我冇論ds,bb, 隻狼都試過
真係差一刀
gow好玩
咁我就真係諗唔明 overwatch當年點贏到goty
個年仲要有ds3 雖然ds3連提名都無
係任務中間都㩒到抽筋,你未試過?
先唔計起步入電影畫面既果十幾步要直路先會自動跑
佢係馬上面跑仲多過玩,中間唔望住mon又會俾賊突襲殺死,望住個mon又唔知做乜
你自己理解做我唔知有得pin做乜9
差一刀你會痴晒線係咁用飛鏢 , 不過通常都賴晒野多
Rdr2幾正
係開頭騎馬少少耐
拎咗快馬之後冇問題
地圖好大好多野睇
好多間屋/npc都有段故
冇goty有d可惜

DS我爆左機
似係playable movie 多過game
扮高深又眼高手低咁
同Amelie好似好深感情但冇交待過佢地經歷過d乜
我認同佢係好game,劇情幾細膩
雖然我玩到一半因為個操作就頂唔順
但對個劇情係無彈過
有個講法係當睇左一部西部牛仔既電影
觀感就會fit哂
我都希望之後有時間拎返隻game黎玩
可能我人大左小左時間打機
對於rpg類就唔係好夠膽玩,冇咁多時間玩
黎緊有ff7 remake呀,買唔買好
覆埋另一半,小島係metal gear不嬲都興講d唔講d黎引人追
ds都係屬於節奏慢既game,playable movie暫時我係得一隻game係接受到
就係Detroit become human,因為勇武路線太有共鳴
鐵膽都已經有 cyberpunk2077同the last of us 2
剩係兩隻都已經夠仲未計任記下年有咩新作
DS 送貨有乜好玩?隻狼難打就叫好玩?
其實入得圍都有實力,邊隻拎都冇乜異議
只係唔合你口味

你鐘意睇marvel定Nolan 還是王嘉衛
藝術性、革命性、前瞻性、娛樂性還是遊戲性
根本冇一個界線,全部撈得埋就緊係好啦
偏偏就係唔會有,強如Zelda 都有人屌,你就知個世界咸魚青菜各有所愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞