宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
敵人跌錢會隨周目增加
所以我乾脆三周開始還符
最後仲玩埋四週
最尾擦技能擦到癲,悶到極點
鬼佬真係好迷 smash

老老實實隻狼真係唔係個個都識欣賞
起碼冇玩開動作 game 既掂都唔會想掂先
真 , 早 2 年 BOTW GOD 呢 D 連對家既 fanboy 都心服口服
只可以話今年冇一隻真係實至名歸既 GOTY
成個世界應該得任黑同連登仔覺得大亂鬥唔值GOTY
上年TGA公佈joker加入大亂鬥對班鬼佬係幾咁震撼
唔係正統續作,觀望態度
咁大亂鬥公佈加人香港示威者係連登都會好震撼架,但同goty有咩關係?
就咁睇條trailer 都想試
希望令vr遊戲更完善、革新
一隻故事、角色設計、創意都係極難評分既GAME
真心唔覺得值得拎GOTY

雖然我唔太鍾意玩Death Stranding
不過我認為今年最應該拎GOTY既係佢
用小島個名去嘗試改變AAA遊戲界
改變意思係只要個人夠出名,播片長度夠,玩法單一都事撚但?
猶疑就會死
我剩知葦名劍(槍)法先係無敵
啱呀
但冇人行出第一步,就唔會有之後嗰幾步
我仲係好期待小島可以做返隻AAA級既Silent Hill P.T.
以第一步黎講,Death Stranding唔算失敗,又唔算成功
失敗既地方,係太過偏鋒,唔會有大眾既認同
成功既地方,係將一個聽落完全唔吸引既題材實現,而係有玩家好鍾意

對我黎講,今年係蜀中無大將
我寧願GOTY係頒畀一個嘗試改變既遊戲
多於一個集幾十個人氣IP角色既續作

BTW 依個post好多人鍾意曲解人地既說話
隻狼啦 ds玩到中後期都仲ok 前期真係好趕客
聽日頒獎
唔係星期六咩夜晚咩
美國12號頒獎,應該13號朝早有直播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞