宮崎英高《隻狼》 v.s 小島秀夫《死亡擱淺》 邊隻Game會拎Game of the Year?

621 回覆
914 Like 273 Dislike
Elden Ring
Elden Ring
Elden Ring
下年出到咩

收皮啦傻9
自己理解錯意思係度9屌
返工都已經辛苦
放工仲要俾kojima撚狗咁撚
隻狼真係唯一會狗衝買黎玩又唔夠喉既GAME
整返隻bloodborne ,飽哂
我係玩完隻狼再玩bloodborne 之後ds3
覺得隻狼同bb好好玩
但ds3好撚悶
Ds1>bb>隻狼>ds3
講緊玩嘅次序
覺得ds3唔差
鍾意bb=ds1>ds3>隻狼
可能真係souls game啱我口味
英麻畀玩家擋咗招連擊會仆街

2隻都無可能拎到
呢個po講隻狼嘅係咪冇人玩過EA隻Starwars Jedi
我知EA係垃圾但今次真心幾好玩
而且入門門檻冇隻狼咁高
但GOTY都幾肯定係Death Stranding
始終遊戲性高過隻狼
但個人覺得starwars同隻狼有得爭最佳動作
jedi特價先買黎玩
如果樓主對GOTY嘅睇法只係好唔好玩
而覺得遊戲當中嘅藝術性係完全唔重要嘅話
咁只可以話 你打機都係為開心算啦 唔好評論咁多喇
睇返前幾年GOTY 每隻game都有唔同做得好嘅地方
Witcher3 贏故事性
Zelda 贏玩法、地圖
GOW贏動作、晝面
你睇返人地個評語唔係話 呀好正 呀好靚咁就完
當然每隻game都有佢缺點 但係瑕不掩瑜
E.g witcher3 嘅戰鬥系統
所以可以見到今次DS嘅突破同佢去嘗試嘅藝術性
係值得攞GOTY
相反 真係見唔到隻狼有咩大突破
動作系統係做得好 但未到GOTY
同Star Wars 差唔多級數
Star Wars啲動作好撚生硬喎大佬

論入門係易過隻狼、遊戲內容都好過晒EA近幾年出過嘅所有驚嘅

睇吓結果係點囉,反正呢到圍內討論都無用,最後都係睇吓啲評審口味魂系歷年都係難度上搞到好多人都被拒諸門外
但畫質高好多 光劍啲光影同打擊感都做得幾好
利申 用緊 2080 super
何謂一隻Game
藝術性我去睇文藝片唔好
基本entertaining都冇
其實同想Marvel片拎奧斯卡差唔多
由玩家投同評審出黎個result應該存在落差
始終業界睇既野同我地睇係會有唔同
Star wars 個打擊感好垃圾
啲物理效果都做得好柒喎
ds遊戲性高過隻狼wtf
小島隻驚乜都有,就係唔好玩
starwar未玩,唔評論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞